Mersin’de taksi ücretlerine zam

Mersin’de taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeye göre 3.90 lira olan açılış ücreti yüzde 40 oranında zamlanarak 5.50 liraya çıktı.

İlk Yayın : 28 Şubat 2021 – Son Güncelleme 28 Şubat 2021, 10:50

MERSİN (ACİL HABER)-Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, kentte bulunan bin 580 taksi esnafından gelen yoğun zam isteğine tepkisiz kalmadı. Oda Başkanı Veysel Sarı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; devam eden pandemi nedeniyle esnafın yaşadığı ekonomik kayıp ve zorlukların göz önüne alınarak taksimetre ücretlerine bir miktar zam yapmak zorunda kalındığını belirtti. Başkan Veysel Sarı tarafından Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanununun 62. Maddesine dayanarak akaryakıta, yedek parçaya, sigortaya, vergilere, işçiliğe gelen zamlar ve pandemi nedeniyle taksici esnafımız mağdur duruma düşmüştür. Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için odamız yönetim kurulunun ticari taksi taksimetre ücretlerinin taksici esnafımızın talebi doğrultusunda aşağıda belirtilen şekliyle alınan kararı başkanlığınıza arz ederiz.”

YENİ TAKSİMETRE FİYATLARI

Açılış ücreti / 3.90 TL’den 5.50 TL’ye, kilometre ücreti / 3.70 TL’den 4.80 TL’ye, saat ücreti (bekleme) / 18 TL’den 25.20 TL’ye, birim metre (100 mt) / 037 TL’den 0.48 TL’ye, birim zaman (1 dk) / 0.30 TL’den, 0.42 TL’ye yükselirken kısa mesafe ücreti ise 15.00 TL olarak belirlendi.  Alınan zam kararı taksici esnafı tarafından  kabul görürken Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası cumartesi ve pazar günleri dâhil olmak üzere taksimetrelerini yetkili firmalara ayarlatabileceklerini duyurdu. Öte yandan taksimetre ayarlaması yaptıran taksici esnafından talep edilen ayar ücretinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirdiği firmalar tarafından alındığı ifade edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu