Mersin’de kadınlar erkek yargıdan hesap sordu

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 17:50

Mersin Kadın Platformu, Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya tahrik indirimi uygulanmasına “Erkek yargı hesap verecek” diyerek tepki gösterdi.

Pınar Gültekin’i işkenceyle öldüren katil Cemal Metin Avcı’ya ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanması ülke genelinde büyük bir öfkeye ve tepkiye neden oldu. Mersin’de de kadınlar indirim uygulayan mahkeme kararına karşı çıkmak için GMK Bulvarında bir araya gelerek gerçek adalet talebinde bulundu.

“KATİLLER ERKEK ADALETTEN GÜÇ BULUYOR”

Mersin Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zeliha Korkmaz, katil Cemal Metin Avcı’nın mahkemede ‘İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu’ sözlerine değinerek, “Elbette ki biz kadınlar biliyoruz ki katiller yargılandıkları salondan bunları hesaplayarak söylüyor. Erkek adaletten güç bularak söylüyor. İşledikleri suçları örtecek aklayacak onca erkek devlet mekanizması varken hiç çekinmeden bu cinayetleri işliyorlar. Kadınların hayatlarını ve haklarını güvence altına alan İstanbul sözleşmesini yeniden imzalatacağız” dedi.

“BU DAVA BURADA BİTMEDİ!”

Korkmaz, katillerin lehine çıkartılan bu kararı tanımadıklarını dile getirdi. Cemal Metin Avcı’nın hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Korkmaz, “Biz kadınların hayatlarını ve haklarını hiçe sayan, kadın cinayetlerinin önünü açan bu erkek kararı tanımıyoruz. Katillerin lehine karar çıkartan erkek yargıçlardan da katillerin sırtını sıvazlayan erkek adaletten de hesabı soracağız. Bu hukuksuz karara itiraz edeceğiz ve katil Metin Cemal Avcı’nın gereken cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Erkekliğin devlet gölgesinde güç bulduğu bu kadın düşmanı politikalarınızı başınıza yıkacağız. Bu dava burada bitmedi kadınlar adaleti sağlayana kadar sokaklarda, meydanlarda, bulunduğu her alanda mücadele etmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

“PINAR GÜLTEKİN İÇİN ADALET”

İndirim yapan, beraat kararı verenlerin suçlularla suç ortağı olduğunu belirten Korkmaz, şunları söyledi: “Kadınların kazanılmış haklarına, LGBTİ+lara, çocuklara, doğaya saldıranlar kadınların örgütlü mücadelesiyle kaybedecek! Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı’ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın. Pınar Gültekin için adalet sağlanana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu