Mersin’de en renkli seçim kampanyası: Siyaset alemi aday görsün

İlk Yayın : 19 Mart 2024 – Son Güncelleme 19 Mart 2024, 17:37

VİDEO HABER

Mersin’de bir muhtar adayı ‘Alem aday görsün’ dedirtecek bir seçim kampanyası yürütüyor. Bahçe Mahallesi muhtar adayı Samet Karataş bando ve animasyon grupları eşliğinde mahallede eşiyle beraber kortej yürüyüşü yaptı. Karataş, mahallede ramazan şenliği yaparak, Hacivat Karagöz, illüzyonist gösterileri ve çocuk oyunları oynattı, pamuk şeker ve balon dağıttı.

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler çok ilginç ve renkli bir kampanya sürecinin yaşanmasına sahne oluyor. Partiler ve adaylar rengarenk afiş ve billboardlarla seçmenin oyunu kazanmaya çalışırken en ilginç kampanyalardan birisi de muhtarlık seçimleri nedeniyle yaşanıyor.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi muhtar adayı Samet Karataş, bando ve animasyon grupları eşliğinde kortej yürüyüşü ve akşam saatlerinde de Ramazan eğlencesi gerçekleştirdi. Türkü ve marşlar çalarak mahallede eşiyle beraber kortej yürüyüşü yapan Karataş, mahallelinin şaşkın bakışları ve alkışla karşılandı. Akşam saatlerinde de Bahçe Mahallesinde Ramazan Şenliği yaparak Hacivat-Karagöz, illüzyonist gösterisi yapan çocuk oyunları oynatan Karataş, pamuk şeker ve balon dağıtımı gerçekleştirdi.

“GENÇLERİN ÖNÜ AÇILSIN”

Yüzlerce mahallelinin katıldığı etkinliklerde şarkılar ve marşlar eşliğinde unutulmaz bir akşam coşkusu yaşandı.  Seçim kampanyasını “Emekliler köşeye çıksın gençlerin önü açılsın” diyerek başlatan Karataş, Türkiye’de tek bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapan muhtar adayı olduğuna dikkat çekerek, “Artık halkımızın gerçek hizmete kavuşması gerekiyor. Alışılan yaşlı muhtar ve ihtiyar heyeti anlayışının dışına çıkmamız gerekiyor. Ekonomik sıkıntılar, yaşanan felaketler ile zor şartlar altına yaşayan insanımızı birazcık da olsa bu ortamdan kurtaracak sihirli dokunuşlar yapmak gerekiyor. Yağmur altında çadırda taziyeleri kabul etmeye çalışıyoruz bir taziye evimiz yok. Başta muhtarlığın yeri olmak üzere mahallede çok şeyin değişmesi gerekiyor. Bir ablamızın telefonu yağmur suyu tahliye kanalına düştü çıkarmak sıkıntı oldu. Çünkü her yerde demir mazgallar varken bizim mahallemizde hala beton mazgal kullanılıyor. Aralarından fare çıkıyor. İlaçlanmıyor. Cadde üzerinde dolmuşlar çok hızlı geçiyor yaya geçidi yapacağız. Okul var ama yaya geçidi yok. Kapım kapı dolaşıp herkesin derdine sıkıntısına elimizi uzatacağız” dedi.

Başa dön tuşu