Mersin’de aşı tedarikinde sıkıntı yok 

İlk Yayın : 28 Mart 2021 – Son Güncelleme 28 Mart 2021, 10:56

Mersin İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, il genelinde kamu ve özel sağlık tesislerinde 211 merkezde aşılama hizmeti verildiğine dikkat çekerek, “Müdürlüğümüzün aşı tedariki ve dağıtımı konusunda bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Tüm aşılama merkezlerimizin en kısa sürede aşı ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz” dedi.

Müdür Ceviz, Covid-19’a karşı yürütülen aşılama çalışmalarına ilişkin olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mersin’de aşılama sürecinin 14 Ocak 2021 tarihinde öncelikli olarak sağlık çalışanlarının aşılanması ile başladığı bilgisini veren Ceviz, “Sağlık çalışanlarının ardından 21 Ocak tarihinden itibaren öncelikli grupta yer alan huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve buralarda çalışanlar ile birlikte65 yaş üstü vatandaşların aşılanma süreci başlamıştır. Bu grupta hedef nüfusumuz ise 250 bin kişi civarındadır. Bu gün itibarı ile ilimizde kendi arzuları ile randevu alıp aşısını yaptıran hedef nüfus oranımız yüzde 75’i geçmiştir. İkinci dozunu da yaptırarak aşılama süreci sona eren hedef nüfus oranımız ise yüzde 55’lere ulaşmıştır. Bu rakamları anlık olarak takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“HASTANAYE YATIŞ ORANLARINDA DÜŞÜŞ VAR”

“İlimizde kamu ve özel sağlık tesislerinde 211 merkezde aşılama hizmeti verilmektedir” diyen Ceviz, şöyle devam etti: “Ayrıca ileri yaştaki vatandaşlarımızın aşılarını evde yapmak üzere ilçe sağlık müdürlükleri bünyesinde mobil aşı ekiplerimiz ve evde sağlık hizmeti birimlerimiz aşılama hizmeti verilmektedir. Müdürlüğümüzün aşı tedariki ve dağıtımı konusunda bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Tüm aşılama merkezlerimizin en kısa sürede aşı ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz. Aşılama ile birlikte hastaneye yatış oranlarında bariz bir düşüş görmekteyiz. İlimizde servis yatak doluluk oranları bugün itibarıyla yüzde 55, yoğun bakım yatak doluluk oranlarımız yüzde 73 tür. Bu oranların ağırlıklı kısmı COVID-19 olmayan, non-covid olarak bilinen hastalardır. Salgınla mücadelede en önemli unsur filyasyon çalışmasıdır. Bu kapsamda Mersin genelinde 231 filyasyon ekibi oluşturulmuş ve 488 personel görevlendirilmiştir. Filyasyon ekiplerimizin üstün gayreti ile bir vakanın temaslılarına ortalama 3 saatte ulaşılarak izolasyonları konusunda gerekli önlemler alınmıştır. Yine salgın döneminde vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşmaları, semptom gösterenlerin evde numunelerinin alınması ve danışmanlık hizmeti vermek üzere Covid-19 Çağrı Merkezi kuruldu. Bu merkez vasıtası ile 7/24 vatandaşlarımızın talepleri karşılanmaktadır. Ayrıca pozitif ve temaslı vatandaşlarımız izolasyon süresi boyunca düzenli olarak aranmakta ve bilgilendirme yapılıp durumları ile ilgili takipleri yapılmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu