Mersin Tabip Odası: Önlemler gevşetilmemeli

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, pandemideki son gelişmeleri ve aşılama sürecinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; kentin en çok vakanın görüldüğü iller arasında olduğuna dikkat çekerek, “Mersin en fazla ölüm oranının da görüldüğü 13-14 ilden bir tanesi. Bu nedenle önlemler kesinlikle gevşetilmemeli aksine sıkılaştırılmalı” dedi.

İlk Yayın : 28 Şubat 2021 – Son Güncelleme 28 Şubat 2021, 11:25

MERSİN (ACİL HABER)- Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, en çok vakanın görüldüğü iller arasında bulunan Mersin’de ölüm oranlarının da fazla olduğuna dikkat çekerek, “Önlemler kesinlikle gevşetilmemeli aksine sıkılaştırılmalı” dedi.

Mersin Tabip Odası tarafından pandemiyle ilgili son gelişmeleri ve aşılama sürecinde yaşanan problemlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Antmen, geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedavisiyle  hayatını kaybeden Dr. Necmi Arslan’ı anarak başladığı açıklamasında; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ölmeye devam ederken hükümetin hiçbir önlem almadığını öne sürdü. Antmen, pandeminin sona ermesi için hükümeti seslerini duymaya ve birlikte hareket etmeye davet etti.

“BU AŞI TAKVİMİ İLE TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK YILLAR ALACAK”

Pandeminin başlamasından bu yana olduğu gibi aksaklık ve eksikliklerin aşılamada da devam ettiğini vurgulayan Antmen, “Bugüne kadar yeterli dozda aşının temin edilememiş olması nedeniyle pandeminin uzun bir süre ülkemizde devam edeceği şüphesiz, bu nedenle yeterli dozda aşının bir an önce temin edilmesi, toplu yaşam ve çalışma alanlarındaki emekçilerin ve özellikle de öğretmenlerin hızla aşılanmalarının sağlanması toplumsal bağışıklığın sağlanmasında çok önemli bir rol oynayacaktır. Aksi taktirde bu hızla giden bir aşı takvimi ile toplumsal bağışıklığın sağlanması yıllarımızı alacak ve bir çok ölümle karşılaşmamız kaçınılmaz olacak” ifadelerini kullandı.

“ASM’LERİN ŞARTLARI AŞILAMAYA UYGUN DEĞİL”

Aile Sağlık Merkezlerinin (ASM) fizik şartları, personel durumu ve örgütlenme anlayışı aşılamanın altından kalkabilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Antmen, “Çoğu apartmanların giriş katlarında olan, 10-15’ten daha fazla kişinin bir arada olmasına uygun olmayan ASM’lerde, aile hekiminden bağımsız olarak beş dakikada bir verilen randevular çok ciddi kargaşaya neden olmakta virüsün bulaşmasını arttıracak bir zemin oluşturmaktadır. Her aile hekimine görevlendirilen bir aile sağlığı elemanının onlarca görevinin arasına beş dakikada bir verilen aşı randevularının üstesinden gelmesi mümkün değildir. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın teknolojik aletleri kullanma konusundaki sıkıntılar düşünüldüğünde randevuların alınmasının da aile sağlığı elemanları tarafından yapılması ve bunun da iş yükünü iyice arttırdığı göz ardı edilmemelidir” dedi.

“ÖNLEMLER SIKILAŞTIRILMALI”

Pandemi ile ilgili illerde haftalık sayıları açıklanmasını olumlu ama yetersiz ve geç kalmış bir karar olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Antmen, illerin yanı sıra ilçelere ait vaka sayılarının da açıklanması gerektiğini söyledi.  Haftalık oranlara bakılınca Mersin’in en çok vakanın görüldüğü iller arasında olduğunu ifade eden Antmen şöyöle devam etti:  “Mersin yüz binde 90 olarak görülen vaka oranı ile ciddi bir tehlikenin içerisindedir. Bu oran Mersin için alınması gereken önlemlerde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Mersin Tabip Odası olarak ölümlerin sona ermesi, pandeminin sonlanması için özellikle Mersin’de önlemlerin sıkılaştırılmasının, denetimlerin arttırılmasının, sağlık müdürlüğü, valilik ve sağlık örgütleri olarak hep birlikte mücadele etme zemininin oluşturulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu