Mersin Büyükşehir’in Yaza Merhaba konserleri Mezitli’de devam etti

İlk Yayın : 17 Haziran 2022 – Son Güncelleme 17 Haziran 2022, 11:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Kent Orkestrası kenti ezgilerle dolduruyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birçok noktada ‘Yaza Merhaba’ konserleri veren Kent Orkestrası, bu kez de Mezitli ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Denizciler Kampı’nda stantlar da kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde kurulan kadın üretici stantları da etkinlikte yerini aldı. Mezitli ilçesi Denizciler Kampı’nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren etkinlikte kadınlar çeşitli el emeği ürünlerini sergileyerek satış yaptı. Bölgedeki vatandaşlar da hem stantları gezdi hem de Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel ve hareketli parçalarına eşlik etti.

“Bu tesislerde böyle bir etkinlik yapılmamıştı”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan emekli astsubay Niyazi Yalçın, “Bu tesislerde böyle bir etkinlik yapılmamıştı. Ben çok güzel buldum. Özellikle müzik ve üretici hanımların stantları çok hoş. Onları çok beğendim. Belediyenin bu çalışmalarını zaten takip ediyorum sürekli” dedi. Büyükşehir’in Kent Orkestrası’nı çok beğendiğini ifade eden Yalçın, “Gayet güzel, sanırım herkesin buna ihtiyacı vardı” diye konuştu.

“Mükemmel eğleniyoruz”

İlkay Şimşek, çok eğlenceli bir dün geçirdiğini ifade ederek, “Şu an Denizciler Kampı’ndayız. Eğleniyoruz, spor yapıyoruz, şarkı dinliyoruz. Mersin’e yaz biraz geç geldi ama bomba gibi geldi. Sporun ve eğlencenin kenti Mersin’de olmamak, yaza merhaba dememek zaten çok büyük bir ayıp olur. Sporu da müziği de dansı da eğlenceyi de sonuna kadar yaşıyoruz. Mükemmel eğleniyoruz” ifadelerine yer verdi.

Üretici kadın stantlarını da gezdiğini söyleyen Şimşek, “Büyükşehir Belediyesi’nin ele alınması gereken bir konusu olduğunu düşünüyorum. Kadın Dairesi Başkanlığı da aynı şekilde, kadınlara verdiği sonsuz güç muazzam” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu