Mersin Büyükşehir’den 19 Mayıs’a yakışır kutlama

İlk Yayın : 18 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 18 Mayıs 2021, 18:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla 5 gün sürecek dopdolu bir program hazırladı. Etkinliklerin ilk gününde Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde gençler spor yaparken, sahnede ise çeşitli gösteriler yer aldı. İlerleyen günlerde kentin farklı noktalarına yayılacak etkinlikler 21 Mayıs’ta yine Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde noktalanacak.

Gençler soluğu Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde aldı

17 Mayıs’ta başlayan etkinlikler öncesi milli sporcular öğle saatlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ardından saat 16.00’da Mezitli ilçesi Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde başlayan ilk gün etkinlikleri saat 20.00’ye kadar sürdü. Spor alanlarında gençler ayak futbolundan basketbola, tenisten darta kadar birçok spor aktivitesine katıldı. Alanda kurulan sahnede taekwondo, zumba, cimnastikgösterileri sergilendi. Falun Dafa ekibinin meditasyonuna ev sahipliği yapan sahnede ayrıca spor psikolojisi alanında panelde yer aldı.Festival havasında geçen etkinlikte üretici kadınlar ise ürünlerini sergiledi.

“Hep birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz”

Büyükşehir Belediyesi’nin taekwondo takımından 17 yaşındaki Öykü Özbey, 6 yıldır taekwondo ile uğraştığını, milli sporcu oldukları için 17 günlük tam kapanma sürecinde de antrenmanlarına devam edebilme imkanı bulduklarını belirtti. Etkinlik için bir sahne gösterisi gerçekleştireceklerini ifade eden Özbey, “İlimizde böyle şeyler olmasını çok seviyoruz. Bizim için bir aktivite oluyor. Hep birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Vahap Başkanımızabize bu imkanları sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“Gençlerle birlikte olmak güzel”

Hatice Atmaca ise Falun Dafa ekibi olarak etkinlikte stant açtıklarını, sahnede de meditasyon yaptıklarını belirterek, “Burada olmak güzel, gençlerle birlikte olmak güzel. İlgilenen insanlar oluyor, sonrasında bizimle devam eden, egzersizlerimize düzenli gelen insanlar oluyor. Bu şekilde biz de daha çok insana arınmayla ilgilibu yöntemi ulaştırmış oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu