Mersin Büyükşehir Meclisinde dengeler değişti

İlk Yayın : 3 Nisan 2024 – Son Güncelleme 3 Nisan 2024, 17:05

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de ağırlıklı olarak CHP’li adayların seçimi kazanması Mersin büyükşehir Belediye Meclisindeki dengeleri de değiştirdi. Daha önce Cumhur İttifakına mensup üyelerin ağırlıklı olduğu ve Başkan Vahap Seçer’in elinin kolunun bağlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle topal ördek konumuna düşürülmüşken dengeler bu kez CHP lehine döndü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte toplam 79 kişinin yer aldığı mecliste CHP’den 43, MHP’den 20, İYİ Partiden 7, DEM’den 4 ve AK Partiden 4 üye yer almaya hak kazandı.

Anamur Belediyesinde Başkan Durmuş Deniz olmak üzere CHP 4, MHP ise 2 üye ile katılım sağlayacak.

Aydıncık Belediyesi Başkan Özkan Kılıçarpa ile birlikte Büyükşehir Meclisine göndereceği 3 üyede CHP’li. Bozyazı’da MHP’den biri Başkan Mustafa Çetinkaya ile birlikte 2 MHP’li 1 CHP’li ve 1 İYİ partili üye gönderiyor.

Mut belediyesi, Başkan Murat Orhan’la birlikte 3, MHP 2 ve CHP 1 üye ile temsil edilecek.

Gülnar, biri Belediye Başkanı Fatih Önge olmak üzere 4 üyenin biri MHP, biri CHP ve Biri de İYİ parti olarak dağıldı.

6 üyeyle temsil edilecek Silifke Belediyesi’nde ise Başkan Mustafa Turgut’un yanı sıra Mersin CHP’den 4 üye, MHP’den 2 üye gönderecek Büyükşehir meclisine yer alıyor.

Erdemli belediyesi Başkan Mustafa Kara’nın yanında 3 MHP’li 3 CHP’li üye bulunuyor.

Çamlıyayla ise biri Başkan Mehmet Fatih Sofu ile birlikte 2 İYİ Partili üyeyle Mersin Büyükşehir meclisinde yer alırken, Tarsus Belediyesi Başkan Ali Boltaç dahil 5 CHP’li ve 3 MHP’li üyeyle temsil edilecek.

Mezitli Belediyesi de Ahmet Serkan Tuncer’in yanında 6’sı CHP, 1’i AK Parti’den katılıyor. Toroslar Belediyesinde ise Abdurrahman Yıldız’ın yanında 5 CHP’li, 3 MHP’li üye bulunuyor.

Yenişehir’de Abdullah Özyiğit’le birlikte 7’si CHP’den 1′ i Ak Parti’den, Akdeniz’de Başkan ile birlikte DEM 4, CHP ve AK Parti 2 üyeyle temsil edilecek.

Başa dön tuşu