Koronanın okul mesaisi

Maske var, sosyal mesafe yok…

İlk Yayın : 7 Eylül 2021 – Son Güncelleme 7 Eylül 2021, 08:05

Okulların açılmasıyla beraber toplu taşımalarda yaşanan yoğunluk koronavirüse davetiye çıkardı, veliler endişeli, çözüm belirsiz.

OTOBÜSLER TIKLIM TIKIŞ DOLDU

Koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 1,5 senedir ara verilen yüz yüze eğitim dün itibariyle başladı ve okullar açıldı. Ülke genelinde okulların açılmasıyla beraber büyük bir yoğunluk oluşurken, kimi illerde trafik felç durumuna geldi. Mersin’de de ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler ve velileri okul yolunu tuttu. Kimisi kendi özel araç veya servis ile okula ulaşım giderken, ulaşım için toplu taşımayı kullanan öğrenci ve veliler büyük bir yoğunluk yaşattı. Zamanla yarışan öğrenciler belediye otobüsleri ve minibüslere akın ederken, araçlarda adım atacak yer dahi kalmadı. Kimi öğrenciler tek koltuğa yan yana oturmaya çalışırken, kimisi de kapı ağızlarında yolculuk yaptı.

VELİLER TEDİRGİN

Öte yandan yaşanan kalabalık ve yoğunluk koronavirüse davetiye çıkarırken, mesafenin hiçe sayıldığı belediye otobüsleri ve minibüsler, öğrenci ve veliler için tam bir hastalık yuvası haline geldi. Yaşanan durumdan şikâyetçi olan ve çocuğunun sağlığından endişe ettiğini belirten öğrenci velisi Nadide Ateş, “Biz zaten çocukları korkarak okula gönderiyorduk bir de bu otobüsleri görünce hastalanmasındansa eğitimden uzak olsa daha mı iyi diye düşünmeye başladık. Biz beklerdik ki 6 Eylül’de okulları açıyoruz diyen irade ‘6 Eylül de okulları açıyoruz ama çocukların ulaşımında hiçbir sorun yaşanmayacak’ diyebilselerdi bize” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu