KESK’ten ek zam talebi

İlk Yayın : 17 Mart 2021 – Son Güncelleme 17 Mart 2021, 14:00

Mersin KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Özge Göncü, yıllardır yaşanan her krizin faturasının emekçilere çıkarıldığını ileri sürerek, “Her ekonomik sarsıntıda, her krizde sıkılan kemerler hep bizim kemerlerimiz oldu. Her acı reçete bize yazıldı, maaşlarımız mum gibi eridi. Artık yeter, insanca yaşamaya yetecek maaş için ek zam istiyoruz” dedi.

Sendika binasında “Artık yeter, insanca yaşamaya yetecek maaş için ek zam istiyoruz” yazılı pankart açan KESK üyeleri adına konuşan Göncü, kamu çalışanları olarak yaşadıkları sıkıntıların üzerine pandeminin de ağır bir yük getirdiğine dikkat çekti. Göncü, salgın ile birleşen ekonomik krizin enkazının yine kendi omuzlarına yıkılmak istendiğini ileri sürerek, “Salgına ayrılan kaynaklar nedeniyle işçilere, emekçilere, esnafa, çiftçiye verecek bir şey kalmadığını söylüyorlar. Şimdi yıllardır bizim vergilerimizden, hazineden bir avuç mutlu azınlığa aktarılan yüzlerce milyar görmezden geliniyor” ifadelerini kullandı.

 

“MAAŞLAR MUM GİBİ ERİDİ”

Her ekonomik sarsıntıda, her krizde sıkılan kemerlerin hep kendi kemerleri olduğunu vurgulayan Göncü, “Her acı reçete bize yazıldı” dedi. İğneden ipliğe zam yağmurunun devam ettiği salgın koşullarında giderlerinin arttığından yakınan Göncü, taleplerini şöyle sıraladı: “Maaşlarımız mum gibi eridi. Sadece geçtiğimiz yılın kayıplarını telefi etmek için maaşlarımızın 2021 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere seyyanen bin TL arttırılmasını; Çoktan iflas eden mevcut sisteme son verilerek evrensel sendikal hak ve özgürlüklere uyumlu Grev Hakkı ile tamamlanmış Gerçek bir Toplu Pazarlık masasının bir an önce kurulmasını;  En düşük kamu emekçisi maaşının; kira, yakacak, ulaşım gibi sosyal ödemelerle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını; Tüm yükün emekçilerin üzerine yıkıldığı vergi adaletsizliğine son verilmesini, bunu için kar, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıkların kaldırılmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını; Birinci vergi diliminin yüzde15 ten yüzde 10’a düşürülerek yoksulluk sınırına kadar olan maaşlardan yapılan kesintinin birinci vergi diliminde sabitlenmesini, istiyoruz. Hangi sendikaya üye olursa olsun, ya da bir sendikaya üye olmasın, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir maaş talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu