Kazanan Mersin oldu

İnsan sağlığını tehdit edeceği, önemli çevre sorunlarına yol açacağı öne sürülen polipropilen tesisinin ÇED raporu iptali sevinçle karşılandı.. 

İlk Yayın : 19 Nisan 2021 – Son Güncelleme 19 Nisan 2021, 14:12

Mersin’de Tekfen Holding tarafından yapılması planlanan polipropilen tesisi için verilen ÇED olumlu raporu Mersin 2.İdare mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu karar başta çevreciler olmak üzere kentte sevinçle karşılandı.

Merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’ndeki Toros Tarım arazindeki alanın Cumhurbaşkanlığı kararı ile özel yatırım bölgesi ilan edilmesinin ardından buraya polipropilen tesisi yapılmak istenmesi Mersinliler tepkisine neden olmuştu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, TMMOB’a bağlı odalar, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile Mersin Barosu’nun polipropilen tesisinin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED) hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı davada Mersin 2.İdare Mahkemesi yeniden keşif yapılmasına karar vermişti. Verilen bu karar üzerine 3 Kasım 2020 tarihinde tesisin kurulacağı alanda keşif yapılmıştı. Heyetin keşif için alana girdiği sırada ise sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri kapı önünde eylem yaparak, “Mersin halkı olarak yaşam hakkımızı koruyoruz, Karaduvar’da polipropilen istemiyoruz” şeklinde pankart açarak “Mersin zehirlenmesin” sloganı atmıştı.

ÖNCE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİ

Polipropilen tesisinin ÇED raporunun iptali için açılan davada ise Mersin 2.İdare Mahkemesi ÇED raporunun hukuka uygun olmadığı iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı vererek itiraz yolunu da kapatmıştı. Verilen hukuki mücadele sonunda daha önce yürütmeyi durduran Mersin 2.İdare Mahkemesi bu kez ÇED olumlu kararını iptal etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu