KARNE ve KARIN AĞRISI

İlk Yayın : 25 Ocak 2022 – Son Güncelleme 25 Ocak 2022, 18:51

Tüm anne ve babalar karnelerini aldı.

Karneleri nasıldı, notları tatminkâr mıydı?

Huşu ve neşeyle onurlular mı?

Bilmiyorum.

Ama bildiğim karnelerin sonucu ne olursa olsun onun alınmasına gerekli olan eğitim ve eğitimin olması gereken yerde olmadığıdır.

Tüm eğitim yürütenleri ve eğitmenleri de karnelerini aldılar.

Karne onlar için ne ifade ediyordu Hamidiye’n hamdolsun muydu?

Fikrim yok.

Ama iktidara geldiğinden bu yana değiştirdiği onlarca Milli Eğitim Bakanına rağmen, yazboz tahtasına çevirdiği sistem ve kendi itiraflarıyla 4+4+4 sisteminin getirdiği başarısız sonuçlardan bellidir. Dünya eğitim sistemindeki sıralama ve bulunan yeri gösteriyor. Milli Eğitim yerine, ümmi eğitim- Dershane yerine Medrese hane, bilim yerine, taassup hanelerin referans olduğu bir döneme evirildiğini izliyoruz. Milli Eğitimin kontrolünde olması gereken devletin güvencesiyle konaklaması ve barınmasını sağlamak için sayılara uygun yurtların yapılması gerekirken kapanması ve çocuklarımızın devlet kontrolünden uzak güvencesiz ve tarikatın çağdışı emellerine alet olduğu ve ne olduğu belirsiz barınaklara teslim edilmesi ve sonuçlarını da hayatlarını feda eden gençlerin tepkilerinden iliklerimize kadar hissediyoruz.

Bütün bu karne gününde hatırlatmalar aynı zamanda bir avuç çağdaş eğitime sahip olanların ülkemizin idaresini elinde bulunduranlar tarafında baskıyla müdür öğretmen idareci ve rektör değiştirerek nelerle uğraştığını ve amaçlarıyla kime hizmet etiğini göstermektedir. Baskı ve sindirmeye çalışılan, gözaltı ve tutuklamalarla göz önünde cereyan eden gelişmeler ilköğretim ve lise döneminde eğitim görenlerin yükseköğrenimde nelerle karşılaşacaklarını ürpererek izlemekteler.

Şimdi gelelim KARNE GÜNÜNE ve KARNE Alanlara.

Karneyi sıralarda dirsek çürüten sabahın erken saatlerinden kalkarak geç saatlerle eve dönen öğrencilerimizin müfredatında ne varsa aldıkları ve ona göre de tamamlayacakları bir dönem olduğu için sonuçları bilmeyecek ve tahmin edemeyecekleri sonuçların sebebi olamazlar.

Sonuç ve sebepler, onları seçenlerin iktidar gelmesine neden olan ailelerdir.

Bunu da elde edenlerin yıllarca uygulamaları ve MEB müfredatını güdük hale getiren TÜGVA ve TARİKAT yurtlarıyla eğitimi arka bahçeye çevirdikleri sistemle öğrenciye çağdaş öğretim ve eğitim yerine tek adam rejine uygun biat itaat ve mürit yetiştirenlerdir.

KARNE’deki notlarınızın derecesi ne olursa olsun gerçekte başarısız, ‘başarı yok hükmündedir’ sonuçlar sadece sübjektif sayılardır. Objektif durumda ise çağdaş demokratik özgür ve kalkınmış ülkelerin arasından kopan ve Ortadoğu’nun karanlık dehlizlerine doğru yol alan bir ülkenin aşikâr gerçeğidir.

Karne gününüz için sizi kutlarım sevgili veliler ve yöneticiler.

Kalın sağlıcakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu