Kamu-Sen’den Biden’a tepki

İlk Yayın : 25 Nisan 2021 – Son Güncelleme 25 Nisan 2021, 10:13

Esra YILDIZ-MERSİN (TANIK HABER)-Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, ABD Başkanı Jeo Biden’in 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlamasına sert tepki göstererek, “Bu asılsız iddiaları reddediyor, bu doğrultuda açıklama yapan Biden’i şiddetle kınıyoruz” dedi.

ABD Başkanı Biden’in sözde Ermeni soykırımı iddialarını tekrar gündeme getirmesine tepkiler sürüyor. Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ercan da yaptığı yazılı açıklamayla, bu iddiaları kınayarak, “ABD başkanı Biden’in bu açıklaması tarihi gerçeklerle asla bağdaşmamaktadır. Soykırım gibi insanlık suçu içeren ağır bir itham; hiçbir geçerli delil, bilgi ve belgeye dayanmayan siyasi bir karar değil arşiv kayıtlarıyla, somut bilgi ve belgelere dayalı tarihi ve bilimsel bir karar olmak zorundadır. Dolayısıyla bütün ülkelerin arşivleri açıkken ve bu yönde herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamışken I. Dünya Savaşı esnasında Türklerle Ermeniler arasında yaşanan olayları soykırım olarak nitelemek tamamen taraflı ve art niyetli bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

“ÖZÜR DİLEMELİ”

Ercan, Yüzyıllar boyu farklı kıtalarda hüküm süren Türk milletinin tarihi boyunca hiçbir topluma soykırım uygulamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “ABD Başkanının yaptığı bu açıklama, onurlu Türk tarihini lekeleyemeyecektir. Şanlı Türk milletinin tarihi, adalet ve hakkaniyetle doluyken Türk düşmanlığını şiar edinmiş lobilerin siyasi propagandalarına alet olan Joe Biden’ı Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu