Kadınların nöbet eylemi sürüyor

Vazgeçmiyoruz!

İlk Yayın : 8 Nisan 2021 – Son Güncelleme 8 Nisan 2021, 12:10

Mersin Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tek taraflı feshine tepki göstermek için başlattığı “İstanbul Sözleşmesi Bizimdir Nöbeti” sürüyor. Her çarşamba Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki nöbete bu hafta Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

Mersin Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tek taraflı feshine tepki göstermek için başlattığı “İstanbul Sözleşmesi Bizimdir Nöbeti” sürüyor. Her çarşamba, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda “Birimiz hepimiz, hepimiz İstanbul Sözleşmesi için nöbetteyiz!” sloganıyla gerçekleştirilen nöbete bu hafta Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Eylemde, “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz” İstanbul Sözleşmesinden ve demokrasiden vazgeçmiyoruz, Kadın hareketinin mücadelesini selamlıyoruz” şeklinde pankart ve “Boşanmayı değil cinayeti engelle”,”İstanbul sözleşmesi yaşatır”, “İstanbul sözleşmesi güvencemizdir” şeklinde pankartlar açıldı. Kadınlar “Sokakta kazandık, sokakta savunacağız”, Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” şeklinde sloganlar attı.  Platform adına açıklama yapan Zübeyde Sadırlı Akpınar, geçen haftadan itibaren her çarşamba İstanbul sözleşmesi için nöbet başlattıklarını hatırlattı. Kararın kendisini tanımadıkları gibi alınma şeklini de tanımadıklarını ifade eden Akpınar, “Sözleşmeden çekilme kararı ve yöntemi Anayasa’ya ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırıdır. İnsan haklarına aykırı faaliyette bulunmak devletin yetkisini açıkça kötüye kullanmaktır” dedi.
“SAVAŞIN KAYBEDENİ KADINLAR OLMAYACAK”

 

İstanbul Sözleşmesi’nin kimsenin iki dudağının arasında olmadığını vurgulayan Akpınar, “Milyonlarca kadının, LGBTİ+ların ve çocukların hayatı ve haklarını ilgilendiren bir sözleşmeden çıkmak devletin ve iktidarın keyfince karar verebileceği bir şey değildir. İstanbul Sözleşmesi’ne dair ilk tartışmalar başladığında ülkenin tüm sokaklarından haykırdığımız gibi Aklınızdan bile geçirmeyin, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyiz, İstanbul Sözleşmesi mor çizgimiz. AKP iktidarı kadınların kararlılığını tanımıyor ve bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kadınlara savaş açıyorsa bu savaşın kaybedeni biz kadınlar olmayacağız” ifadelerini kullandı.

ANTMEN: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AKP HÜKÜMETİNİN DEMOKRASİYE BAKIŞINI GÖSTERİYOR

Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise AKP hükümetinin 1 ay önce İnsan Hakları Eylem Planı açıkladığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu eylemin açıklanmasından hemen sonra önce milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hukuk dışı bir şekilde milletvekilliği düşürüldü. Daha sonra HDP’nin kapatılması için savcılık suç duyurusunda bulundu ve Yargıtay’a gönderdi. Hemen ardından da İstanbul Sözleşmesinden çıkıldı. Bu üçü AKP hükümetinin insan haklarına özellikle de demokrasiye bakış açısını net olarak göstermektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu