Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor

İlk Yayın : 18 Haziran 2021 – Son Güncelleme 18 Haziran 2021, 09:27

Mersin’de, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı mücadele eden kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” diye seslendi.

İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı kararı ile çıkılmasının üzerinden 3 ay geçerken, kadınlar sözleşmenin tekrar yürürlüğe girmesi için mücadelelerine devam ediyor. Mersin kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu üyeleri, Kent Konseyi binası önünde basın açıklaması yaparak sözleşmeden vazgeçmediklerini yineledi. “İstanbul Sözleşmesi bizim, İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz.”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula”  ve “İstanbul Sözleşmesi Kadınların Temel Hak ve Özgürlüklerin Teminatıdır” şeklinde sloganlar atan kadınlar adına konuşan Komisyon Sözcüsü İlksen Sorguç Dinçer,  kadınların şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamaya dair taleplerinden vazgeçmediklerini söyledi.

“HAYATLARIMIZDAN VE HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

“Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında hayata geçirme çabamızdan ve eşitliğin tesisi için uygulanması gereken politikaları talep etmekten vazgeçmiyoruz” diyen Dinçer, “Hayatlarımızdan, eşitlikten ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Ardında geniş bir toplumsal mutabakat olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasını kabul etmiyoruz! Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının önlenmesini; kadınların, çocukların ve LGBTİ+’ların şiddete karşı korunmasını; şiddet faillerinin yargılanmasını ve cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirilmesini devletin anayasal bir yükümlülüğü olarak görüyor ve bu yükümlülükten geri çekilmesini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.  Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin “vicdanlara” bırakılmasını kabul etmediklerini belirten Dinçer,  “6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanmamasını, TCK 103. maddesinde değişiklik yapılmaya çalışılarak çocuk istismarı faillerine yönelik af çıkarma girişimlerini kabul etmiyoruz” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin kadınların uzun yıllar verdiği mücadelenin bir sonucu olduğunun altını çizen Dinçer, “Uzun yıllar verdiğimiz mücadele sonucu kazandığımız haklarımıza hep beraber sahip çıkacağımızı haykırmaya devam ediyoruz! Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyor ve haykırmaya devam ediyoruz: İstanbul Sözleşmesi bizim,  vazgeçmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu