Kadınlar direnmeye devam ediyor!

İlk Yayın : 20 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 20 Mayıs 2021, 13:09

Mayıs ayının kadınların mücadelesinin yükseldiği bir ay olduğunu söyleyen Mersin Kadın Platformu üyesi Zeynep Kaya, “hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz!” dedi

 

Tüm yurtta iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepkiler sürerken, Mersin’de de kadınlar mücadelelerinden vazgeçmiyor. Mersin’de bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri ve kadınlar, 17 Mayıs karşı Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtlığı Günü sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Platformu adına konuşan Zeynep Kaya, 11 Mayıs İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılmasının onuncu yıldönümünü de hatırlatarak bugünün kadınlar için on yıllardır birçok koldan yürüttükleri erkek şiddeti ile mücadelede çok önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olduğunu ve AKP’li hükümetin bu durumu coşku dile duyurarak sözleşmeyi kendi başarısı gibi gösterdiğini söyleyen Kaya, hükümetin bugüne gelindiğinde kadınların yaşam haklarını küçük seçim pazarlıklarına feda etmeye yeltendiğini iddia etti. Bu durumun açıkça cinsiyet eşitliği ve kadınların hayatlarının meşruluğunu içselleştiremediklerinin kanıtı olduğunu vurgulayan Kaya, “Bizler İstanbul Sözleşmesini nasıl emek emek kazandıysak öyle de savunacağız. Kadınların ve LGBTİ+ların yaşamları sizin siyasi malzemeleriniz değildir. Aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

“SİZ KÜÇÜK HESAPLAR YAPARKEN BİZ DAYANIŞMAMIZI BÜYÜTECEĞİZ”

Mersin’de sürdürdükleri mücadele boyunca emniyet güçleri tarafından 100 bin liraya yakın ceza aldıklarını söyleyen Kaya, “Bizler, burada olan kadınlar, Mersin emniyetinin bize yılmadan yazdığı cezalara rağmen hala buradayız. Bizler ölmek istemiyoruz dediğimiz için 100 bine yakın ceza ile durdurulma çalışılırken bu ülkede kalabalık bayram namazları teşvik ediliyordu. 2 yıla yakındır ağır stres, iş yükü ve risk altında çalışan sağlık emekçileri kreşsiz, plansız, beceriksiz, tedbirler sebebi ile çocuklarını evde yalnız bırakmak ya da hastanelere götürmek zorunda kalırken, şampiyonluk kutlamaları emniyet güçlerince keyifle izleniyordu” ifadelerini kullandı. Filistin’de direnen kadınlara da selam gönderdiklerini söyleyen Kaya, “Bizler bu cezalarla yıldırılmaya çalışılırken ve ona rağmen sokakları terk etmezken Filistin halkı da bitmek bilmeyen İşgalci İsrail ablukası altında direnmeye devam ediyordu. Bizler de buradan hem Filistin’deki direnen kadınlara ve Filistin halkına selam ediyor hem de Rachel Corrie’nin anısıyla dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Rachel’in dediği gibi;  Zulüm Bizdense Ben Bizden Değilim!” şeklinde konuştu.  “Sizler savaşı savunurken, bizler hep barışı savunacağız” diyen Kaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sizler mafya babaları ve cemaatlerle küçük hesaplar yaparken bizler dayanışmamızı büyüteceğiz! Sizler iktidar hırsı ile halklara yalan söylerken, bizler yeni capcanlı sınıfsız sömürüsüz bir hayatı öreceğiz! Sizler tarihin karanlık sayfaların gömüleceksiniz, bizler çocuklarımıza bu karanlık günleri ve sizleri daha güzel bir hayatın içinden anlatacağız! Sizler gideceksiniz, bizler kalacağız! Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu