“iktidarın görevi gençleri korumaktır”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yurt ve ev bulamayan üniversite öğrencilerinin sokaklarda kaldığını öne sürerek, “Mevcut siyasi iktidarın asıl görevi, ihale üzerine ihale verdiği yandaş şirketleri korumak değil, hiçbir öğrencimizin sokakta kalmaması için gerektiği kadar yurt yapıp gençleri korumaktır” dedi.

İlk Yayın : 22 Eylül 2021 – Son Güncelleme 22 Eylül 2021, 08:07

CHP’li Başarır, yüksek kira nedeniyle hala yerleşecek bir yer bulamayan öğrencilerin ülke genelinde başlattığı “Barınamıyoruz Hareketi” kapsamında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılan eyleme destek verdi. Eylemde konuşan Milletvekili Başarır,  “Bu ülkenin gençlerinin yurt istemesi, oda istemesi en büyük ve doğal hakkıdır. Sonuna kadar yanınızdayız. Bunu siyaseten söylemiyorum, anne babaların haykırışlarını telefonda dinlediğim için benim içim yanıyor. Ben bir yurt müdüründen, annesi babası olmayan, ilk bin sıralamaya girmiş bir öğrencimiz için talepte bulunuyorum, Mersin milletvekili olduğumu belirtiyorum ancak bana hangi partidensiniz diyor!” dedi.  Bu işin parti meselesi değil, gençlerin barınma meselesi olduğunu belirten Başarır, “Beni arayan gençlerimizin annesinin babasının hiçbirine hangi partidensin diye sormuyorum. Çünkü bu bir parti meselesi değil, bir insaniyet meselesidir, barınma meselesidir. Direneceğiz, biz de CHP olarak iktidara geldiğimizde bunu yaparsak bizim de yakamıza yapışın. Bu sizin en temel hakkınızdır” ifadelerini kullandı.

“HER 5 ÖĞRENCİDEN 4’Ü SOKAKTA”

Bugün Türkiye’de her 5 öğrenciden 4’ünün sokakta olduğunu öne süren Başarır, “Eğer bir devlet öğrencisine kalacak yer, ısınacak yer, bir yurt veremiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Her gün yüzlerce aile bizi arıyor. Düşünün bir çocuğu okutacaksın, büyüteceksin yıllarca o çocuk ter dökecek üniversiteyi kazanacak ama ona bir ev, yatıp kalkacağı bir yurt veremediğiniz için eğitimine devam edemeyecek. Bundan daha büyük bir travma olamaz. İşte o yüzden biz bu eyleme tüm genç arkadaşlarımızın destek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Bunun bir suç değil, öğrencilerin hakkı olduğunu söyleyen Başarır, “Bakın sarayın sadece araç gideri 1 milyon 400 bin TL, 3.5 milyon da yıllık görev gideri var. Yazlık saraya harcanan para 650 milyon lira. Neden yurt yapılmıyor? Benim öğrencim sokakta yaşayamaz. Bugün bu gençleri parkta eylem yapmak zorunda bırakanlar utanmalıdır! Bizim saraylara değil, yurtlara ihtiyacımız vardır. Biz bu gençlere iyi bir gelecek kurmak zorundayız. Biz onların yanındayız, iki çocuk babası olarak onların anne babalarının yerine kendimi koyduğum zaman ızdırap çekiyorum. Ne yaparlar bilmiyorum. Saraylara mı alırlar yoksa Saray’ı yurt mu yaparlar ya da otelleri mi kiralarlar ama Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek genci yurtsuz, barınamaz hallerde sokaklarda olmalarını istemiyoruz” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu