İklim değişikliği ile mücadele semineri

İlk Yayın : 10 Mart 2021 – Son Güncelleme 10 Mart 2021, 12:44

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Demir Enerji İş birliğinde online platformda “İklim Değişikliği ile Mücadele, Rekabet Avantajına Nasıl Dönüşür?” konulu farkındalık semineri düzenlendi.

Demir Enerji Kurucu Ortaklarından Caner Demir ve Esra Demir’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde küresel iklim değişikliği hakkında bilgi verilip ardından sanayi sektörü ve enerji verimliliğinin önemi anlatıldı. Seminer, iklim değişikliği ile mücadelelerinin rekabet avantajına dönüşüp dönüşemeyeceği konusunda yapılan değerlendirmeler ve aktarılan bilgilerle sona erdi.
Seminerin başında küresel iklim değişimi hakkında genel bilgiler paylaşan Esra Demir, Sanayi Devrimi’nin başladığı 1880’den bu yana küresel sıcaklığın bir derece değiştiğinin tespit edildiğini bildirdi. Karbondioksit sınırının aşıldığını, deniz seviyelerinin her yıl 3.3 mm yükseldiğini, buzul tabakalarının hızla eridiğini kaydeden Demir, “Orta kötümser senaryoya göre önümüzdeki 30-40 yılda kış yağışlarının toplam miktarında büyük değişiklik beklenmese de yağış rejimindeki sert değişiklikler bizi etkileyecek. Bunların yanında sıcaklıklarda da ciddi bir artış beklentisi bulunduğunu dile getiren Demir, 2070 yılı sonrasında sıcaklıklarda 4 derecenin üzerinde artışlar görünmesiyle aşırı sıcaklık hissedilen gün sayısının 25 günlere çıkacağının tahmin edildiğini açıkladı. Değişen iklim koşullarının avantaja çevrilebilmesi için neler yapılması gerektiğinin ipuçlarını ise Caner Demir aktardı. Bugün sera gazı emisyonu sıfırlanabilse dahi önümüzdeki birkaç yıl iklim değişikliği etkilerinin hissedileceğini hatırlatan Demir, bunun mümkün olamayacağını belirtip; sera gazı salınımı azaltılması çalışmaları yanında değişime uyum yönünde de çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Bunun da iklim değişikliği stratejilerinin belirlenmesiyle mümkün olabileceğini belirten Demir, konuyla ilgili yürütülen uluslararası çalışmaların detaylarını aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu