İHA-1 TİCARİ PİLOT EĞİTİMİNE KATILAN GAZETECİLER SERTİFİKALARINI TÖRENLE ALDI

İlk Yayın : 11 Ocak 2024 – Son Güncelleme 11 Ocak 2024, 16:19

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi işbirliğinde organize edilen ‘İHA-1 Ticari Pilot Lisansı Eğitimine’ katılarak sertifika almaya hak kazanan gazeteciler törenle sertifikalarını aldı.

Bir otelin salonunda düzenlenen törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Müdürü Mustafa Yalınız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe ile sertifika almaya hak kazananlar gazeteciler katıldı. Törenin açılışında konuşan Başkan Gültak, Mersin’de 5 yılda birçok ilke ve yeniliğe imza attıklarının altını çizdi.

“VERDİĞİMİZ DRONE EĞİTİMİ DE BİR İLK”

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile verdikleri İHA-1 Ticari Pilot Lisansı Eğitiminin de Mersin’de yine bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Teknoloji ve yapay zekâ çağındayız. Her türlü imkânı kullanmak lazım. Gazeteciler olarak elinizde kaliteli makine ve objektifler olabilir ama drone artık başka bir şey…  Çünkü drone ile istediğiniz yerden ve açıdan fotoğraf ve video çekebiliyorsunuz. Drone, mümkün olmayan noktalara kadar ulaşıp istediğiniz görüntüleri alma imkânı veren bir cihaz” dedi.

“YEREL GAZETECİLERİMİZE KALICI BİR MEKÂN TAHSİS ETTİK”

Başkan Gültak, hem il başkanlığı, hem milletvekilliği hem de belediye başkanı olarak yerel basınla daima iç içe olduğunu dile getirdi. “Ben sonuç odaklı çalışıyorum” diyen Başkan Gültak, “Bu nedenle Gazeteciler Cemiyetimizin yerleşebileceği, gazetecilerimizin yaz kış kalabileceği, siyasileri ve STK’ları ağırlayabileceği, hizmet içi programlarını yapabilecekleri bir mekân sağladık. Kimler geldi, kimler geçti… Fakat biz sonuç odaklıyız. Bundan daha iyisine layıksınız çünkü zor bir iş yapıyorsunuz. Yazı, kışı var, ekonomik sıkıntısı var, birçok şeyle uğraşıyorsunuz. Şu an Filistin’de, Gazze’de yüzlerce basın mensubu şehit edildi. Gerçekten kutsal bir iş yapıyorsunuz. Zira Basın, demokrasi ve siyasetin olmazsa olmaz ayaklarından bir tanesi” şeklinde konuştu

“GENÇLERİN VE KADINLARININ ELİNDEN TUTARAK UFUKLARINI AÇTIK”

Akdeniz’e ilk kez kazandırdıkları Etüt Merkezi ile ve gençleri üniversite sınavına hazırladıklarını, kültür ve sanat evlerinde de kadınlara ve gençlere meslek ve beceri kazandırdıklarını anlatan Başkan Gültak; “Amacımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin muasır medeniyetler doğrultusunda kalıcı olmasını sağlamak. Buna da sadece söylemekle olmuyor. İcraatla, eğitimle ve bilimsel çalışmalarla oluyor.

Akdeniz’de barışı, kardeşliği ve huzuru sağladık. Akdeniz’in gençleri ve kadınlarının elinden tutarak onların ufkunu açtık. Geçen sene sayısal Türkiye 496’ncısı Akdeniz’den çıktı. Bu sene LGS bölge birincisi Akdeniz’den çıktı. 72 yaşındaki ablamız kültür evimizde okuma yazma öğrendi. Akdeniz’de bunun gibi daha birçok hayat hikâyesi var” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN KAZANACAĞIMDAN ŞÜPHEM YOK”

Ne Mersin’in ne de halen Akdeniz’in layık olduğu yerde olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Gültak; Cumhur İttifakı olarak Mart ayında yapılacak yerel seçimler sonucunda hem Mersin hem Akdeniz’i kazanacaklarına inandıklarını da vurguladı; “Önce Akdeniz’i daha iyi yerlere getireceğiz. Sonrasında da inşallah Büyükşehir’i de kazanarak Mersin’in kaderini değiştireceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin deprem gerçeğine de işaret ettiği konuşmasında Başkan Gültak, kentsel dönüşümün önemine değindi; “Çay Mahallesi’nde 500 konutluk projeyi bitirdik, insanlarımız güvenli ve modern evlerinde oturuyor. Barış Mahallesi’nde Haziran-Temmuz gibi 500 konut bitiyor. Şu an hem aday adayıyım aynı zamanda Akdeniz Belediyesi Başkanı olarak konuşuyorum.  Seçimi alacağımdan da hiçbir şüphem yok. Turgut Reis, Barış, Bahçe ve Çay Mahallesi TOKİ müjdelerini de vermek istiyorum. Uygulama projelerinin çoğunu TOKİ’ye verdik ve kabul edildi. İnşallah seçildikten sonra bu projeleri uygulayacağız. Mersin ve Akdeniz’in en büyük sorunlarından biri kaçak yapıdır. İnsanları mağdur etmeden şehrimizi yerinde dönüştürmezsek, Mersin’e yeni yeşil alanlar, yeni yollar yapamayız, otopark sorununu çözemeyiz. Kimse kimseyi kandırmasın” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ TEKNOLOJİDEN FAYDALANMAMIZ LAZIM”

Gazetecilerin aldığı eğitimin çok önemli olduğunu belirten MGC Başkanı R. Kaya Tepe ise, Başkan Gültak ve Bölge Müdürü Yalınız’a teşekkür ederek;  “Mesleğimiz itibariyle özellikle son teknolojiden mutlaka faydalanmamız gerekiyor. İçeriğimizin, fotoğraf, video ve görselimizin iyi olması anlamında her türlü teknolojik imkânları kullanmamız gerekiyor. bu bizim daha çok kitleye ulaşmamızı da sağlıyor” dedi.

“DRONE TEKNOLOJİSİ MESLEKİ GELİŞİME DE KATKI SAĞLAYACAK”

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ise projeyi hayata geçiren Başkan Gültak’a teşekkür ederek; “Hayatın her alanında önemi giderek artan drone teknolojisi kullanmaya yönelik aldığınız eğitimin mesleki gelişiminize katkı sunmasını dilerim. Yerel basınımızın güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan; İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitimini alıp sertifika almaya hak kazanan gazeteciler de memnuniyetlerini dile getirip, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ve İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Yalınız’a teşekkür etti.

 

 

Başa dön tuşu