‘Heval’ gerginliği yargıya taşınıyor

Geçtiğimiz günlerde Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisinde MHP’li bir üyenin CHP’lilere yönelik sarf ettiği ve büyük gerginliğe yol açan “Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri yargıya taşınıyor.

İlk Yayın : 13 Eylül 2021 – Son Güncelleme 13 Eylül 2021, 15:12

CHP Akdeniz İlçe Örgütü, Akdeniz Belediye Meclisi’nde MHP VE CHP’liler arasında yaşanan olaylar ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleşen açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de katıldı.  Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, “Bütün siyasi varlığını sarayla işbirliğine bağlamış, saraydan çok saraycı bir zihniyetin, AKP’yi savunmak için ne hallere düşebildiğini Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında bir kez daha gördük” görüşlerini savundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

“MHP’li belediye meclis üyesi Tufan Nenni’nin ‘çamur at izi kalır’ düşüncesiyle CHP aleyhinde söylediği yalan ve iftiralar kendi zavallılığının itirafından başka bir şey değildir” iddiasında bulunan Başkan Palamut, açıklamasına şöyle devam etti: “Bir zamanlar Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı, hırsız olarak gördükleriyle neden bugün kol kola olmak mecburiyeti içinde kaldıklarının hesabını halka ve eski dava arkadaşlarına veremeyenlerin, partimize Atatürk üzerinden söz söylemeye hakları da, hadleri de yoktur. Cumhuriyet’i ve değerlerini onurlu, ilkeli, tutarlı bir biçimde savunamayanlar Atatürk’ün adını ağızlarına almasınlar. Çoktan kaybettikleri siyasi itibarlarını ne deseler, ne yapsalar geri kazanamazlar.” Palamut ayrıca Akdeniz Belediyesi Meclis üyelerinin konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

“CHP’NİN HİZMETİNE KİMSE ENGEL OLAMAYACAK”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise , “Mersin bir barış ve huzur kenti, hiç kimsenin provokasyonlarla bunu bozmaya ne hakkı var ne haddine de değil. Ben özellikle bu arkadaşımızı sakin olmaya, akıllı olmaya, Mersin’deki huzur ve barış ormanına dinamit koymamaya davet ediyorum” dedi. Özellikle yerelde ve Mersin’de politika yaparken barıştan, huzurdan ve kardeşlikten bahsedip herkesi kucakladıklarını söyleyen Antmen, “Tabi ki herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama haddini bilmeyenlerin, özellikle ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk üzerinden, partimizin kurucusu Atatürk üzerinden CHP’ye dil uzatmaya hakkı da yoktur, haddi de değildir. Bu açık bir provokasyondur, üzüntü vericidir. Biz Mersin’e hizmet etmek istiyoruz, büyükşehir belediye başkanımızla il ve ilçe belediye başkanlarımızla, hiçimse de CHP’nin bu kente hizmet etmesine ve önümüzdeki seçimlerde de Türkiye’de iktidara gelmesine engel olamayacak” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu