‘Her Çocuk Bir Küçük Bilgedir’

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 11:50

Bilgeler Koleji, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Dönemi’ne hazır…

Mersin’de ‘Her Çocuk Bir Küçük Bilgedir’ anlayışıyla eğitim sektöründe yerini alan Bilgeler Koleji, Okul kurucusu Ali Yaroğlu’nun 50 yıllık tecrübesiyle fark yaratmaya hazırlanıyor.

Anasınıfı ve İlkokul düzeyinde eğitim veren Bilgeler Koleji, Spor, Etkinlik ve Özgürlük Salonu; Sinema Salonu; Müzik, Dans ve Görsel Sanatlar Atölyesi; Tarım ve Gastronomi Atölyesi, Bale ve Jimnastik Atölyesi, İngilizce Atölyesi ve Modern Kütüphanesi ile çağdaş eğitimin tüm imkanlarını öğrencilerine sunmanın haklı gururunu yaşıyor.

HER ÇOCUK BİLGE DOĞUYOR

Ömrünü eğitime adamış Ali Yaroğlu’nun kuruculuğunda açılan Bilgeler Koleji, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla açılışı yapılan Bilgeler Koleji’yle ilgili bilgiler veren Kurucu-Müdür Ali Yaroğlu, anasınıfı ve ilkokul çağlarının insan hayatının en önemli kısımları olduğunu söyledi. Çocukların doğduğu andan itibaren dışarıyla bire bir temasının başladığını ifade eden Yaroğlu, “1 yaşına geliyor ayakta durmaya başlıyor, 1.5 yaşında da konuşmaya başlıyor. Çocuk o yaştayken gülücüklerinizden, temasınızdan, küsmenizden kısacası tüm davranışlarınızdan etkilenip gözlem yapa yapa öğreniyor. Bu yüzden benim nazarımda  çocuk bilge doğuyor zaten. Her çocuk bir küçük bilgedir. Bunun kıymeti bilinmelidir” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMİN TEMELİNDE SEVGİ VARDIR”

Sevginin eğitimin temeli olduğuna değinen Yaroğlu, sevgisiz eğitim olmayacağının altını çizdi. “Bir çocuk böyle bir ortamda öğrene öğrene, duya duya göre göre yaşarsa o çocuk ders çalışmayı da bilir, doğru olmayı da öğrenir, iş yapmayı da bilir. Sosyal ilişkisini güçlendirir, beceri kazanır. Becerilerini de teknolojiyle güçlendirir” diyen Yaroğlu, şöyle devam etti: “Bu yüzden anasınıfı ve ilkokul çok önemlidir. Sağlıklı beslenecek, spor yapacak, sanattan anlayacak. Üniversiteye gittin beğenmedin başkasına gidersin ama ilkokula geri dönemezsin. Böyle bir okul hayaliyle yola çıktık. Kıymet bilen bir kurum olmayı amaçladık. Her bir çocuğa kıymeti bilinen bir ortamda onları anlayan bir eğitim anlayışıyla yaklaşılırsa arzu edilen hedefe giderek yaklaşır. Nedir o arzu edilen hedef bugün toplumda saygın bir kişiliğe ulaşmışsa, seviliyorsa, işini yapıyorsa, ilkeliyse, medeniyse, toplum için iyi değerleri taşıyorsa, koruyorsa doğayı, Ata’sına bağlıysa bunları öğreniyorsa bir çocuk daha ne istenir? Zaten bunları ilkokulda alır, bu yüzden en kıymetli yer burasıdır. Bu çerçevede çocuklarımız; yaşlarına uygun oyun ve oyuncaklarla, resim, film ve görsellerle, akıl ve zeka oyunlarıyla, öykü ve masal kitaplarıyla kendi geleceklerine hazırlanacaktır. Öğrencilerimiz; arkadaş ortamında, oyunlarda, aile içinde ve toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini burada öğrenecek, hem kendisini hem çevresini sevebilen bir bakışa kavuşacaktır. Bilgeler Koleji onun aradığı, özlediği ve öğrendiği yerler olacaktır. İlkokul çocukların daha çok çevreye, bilgiye, beceriye, ulaşmak istediği ve ulaştığı yaşlarının yeridir. Temel eğitimin daha ayrıntılı alındığı verildiği, çoğu kalıcı alışkanlıkların edinildiği, eğitim yuvasıdır. Nasıl bir gelecek planlanıyorsa onun temellerinin atıldığı, kayıp ve kazanç arasında yerini almış çok önemli bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı sevgi esaslı yaklaşım ve sevgiye dayalı bir yaşama ortamı içinde bir yandan kendisini, ailesini, dilini, ülkesini, diğer yandan bilimi, sanatı, Ata’sını ve tüm doğayı sevdirerek bilinçli, insan ve hayvan haklarına ve evrensel değerlere saygılı, üstün ahlâklı kişiler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Görevimizi ve sorumluluğumuzu biliyoruz: Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi, yeni nesil biz öğretmenlerin eseri olacaktır. çocuklarımızı, gelecekte içinde yaşayacakları bir toplum oluşmasına örnek ve öncü olmaları için sevgi dolu, bilime ve doğaya saygılı, akıl kullanmayı becerebilen, sorumluluğunu bilen, çalışkan, bilgili, yurtsever insanlar yetiştirmenin görevimiz olduğunun da bilincindeyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu