Hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı

İlk Yayın : 1 Nisan 2021 – Son Güncelleme 1 Nisan 2021, 14:19

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemide bir yılı geride bırakırken, bu süreçte sahada çalışırken hayatını kaybeden 391 sağlık çalışanı, Mersin’de meslektaşları tarafından anıldı. ‘Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ nedeniyle bir araya gelen sağlık çalışanları, meslektaşlarının çalıştıkları kurumlar önünde bir araya gelerek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mersin Tabip Odası önündeki anmada konuşan Başkan Dr. Mehmet Antmen, “Güzel günleri görebilme umuduyla var gücümüzle çalıştığımız pandemi sürecinin bir yılını geride bıraktık. Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık” dedi. “Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenemeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık” diyen Antmen, tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanamayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarının sesi olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

“GÖZARDI EDİLDİK”

Sağlık çalışanlarını göz ardı ettiklerini iddia eden Antmen, “Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bize yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Hayatını kaybeden meslektaşlarını bu yıldan itibaren her yıl anacaklarının altını çizen Antmen, şöyle devam etti: “Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren, pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü, TTB 72. Kongresi’nde aldığımız karar ile ‘Covıd-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımız her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu