Güçlü kadınların hayatı belgesel oluyor

İlk Yayın : 16 Nisan 2021 – Son Güncelleme 16 Nisan 2021, 10:58

Mersin’de gizli kalmış kadın kahramanların hayatı ’33 Kadın Belgeseli’ ile seyirciyle buluşacak.

Gazeteci Ufuk Cavlı’nın, erkek egemen bir toplumda güçlü ve dik duran kadınların hayatını aktardığı ’33 Kadın Belgeseli’ ile ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ana sponsorlar arasında yer alan Saya Park’ta toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya Ufuk Cavlı’nın yanı sıra Saya Park Genel Koordinatörü Aykut Arslan ile kadınlar katıldı.
BAŞARI HİKAYELERİYLE İLHAM VERİYORLAR

Yaşamın önlerine çıkardığı engelleri aşarak başarı zirvesinin en üstüne çıkmayı başaran kadınların bilinmeyen öyküleri Ufuk Cavlı’nın senaryosu ile ekranlara taşınacak. 19 Mayıs’ta yayına girmesi beklenen belgesel ile ilgili gerçekleştirdikleri toplantıda konuşan Cavlı, “Başarı hikâyeleriyle Mersin’e ve tüm kadınlara ilham veren güçlü kadınların hayatını konu alan belgeselde, hep mağduriyetlerle gündeme gelen kadınların aksine güçlü başarılı kadınların var olduğunu anlatarak kadınlara destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

BİN 165 KADIN BAŞVURUDA BULUNDU

Yaklaşık 5 aydır proje üzerine çalışmalar yaptıklarını dile getiren Cavlı, “Bizlere bin 165 kadın müracaat etti, bu müracaatlar ve referans yoluyla 33 kadın belirledik. Belirlenen 33 kadın yaşamlarıyla, başarılarıyla ve hikâyeleriyle toplumda sevilen sayılan iş insanlarıdır” diye konuştu.
GALA 19 MAYIS’TA YAPILACAK

Çekimlerine başlanan belgeselde asıl hedeflerinin kadın farkındalığını arttırmak olduğunun altını çizen Cavlı, “Belgeselin tüm kadınlara ilham olmasını planlıyoruz. Fragman çekimlerimizin ardından bölüm çekimlerine başlayıp 19 Mayıs’ta bir ön gösterim ile yayına girmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu