Fatura yine vatandaşa kesildi

Akaryakıt fiyatları artınca ulaşım ücretlerine de zam geldi...

İlk Yayın : 8 Haziran 2021 – Son Güncelleme 8 Haziran 2021, 15:32

Mersin’de şehir içi ulaşımı sağlayan minibüs ücretlerine zam geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan zam ile birlikte minibüs taşıma ücretleri 50 kuruş arttı. Böylelikle şehir içinde öğrenci ücreti 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarken, sivil yolcu ücreti de 3 lira 25 kuruştan 3 lira 75 kuruşa yükseldi. Yeni ücret tarifesine göre ulaşımını minibüsle sağlayan 4 kişilik bir ailenin aylık şehir içi ulaşım masrafı 690 liradan 810 liraya yükseldi. Bir öğrencinin ulaşımı ise 150 liradan 180 liraya çıktı.

Vatandaş, minibüs fiyatlarına yapılan zam sebebiyle ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürken, minibüs esnafı durumu olumlu karşıladı. Yapılan zammı savunan Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Aziz Biricik, ücret artışlarında pandemiyi ve akaryakıt zamlarını öne sürdü. Pandemi sebebiyle minibüs esnafının zor günler yaşadığını söyleyen Biricik, “Son akaryakıt zammı bizi çok etkiledi. Yedek parça olsun, tamirci ustalarının el emeği olsun, her şey zamlandı. Zaten bu pandemi iki yıldır bizim esnafı çok vurdu. Pandeminin sıkıntıları, yolcunun olmayışı, sürekli kısıtlamaların gelmesi. 17 gün bütün gün evde insanlar arabaları bağlı şekilde oturdular olması. Yani bu sıkıntılara dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

“50 KURUŞ ÇOK DEĞİL”

Pandemi sebebiyle uygulanan minibüslerdeki yüzde elli kapasite kuralının işlerini çok etkilediğini savunan Biricik, “Vatandaş da korkusundan binemiyor, toplu taşıma araçları sürekli risklidir diyorlar. Zaman zaman bir kişi fazla gördüklerinde ceza da yazıyorlar. Az para değil bin 900 liraya yakın ceza yazıyorlardı. Yani esnaf son iki seneye yakındır perişan oldu” ifadelerini kullandı. Ülkede her gün bir şeylere zam yapıldığını ve bu yüzden bu zammın normal olduğunu anlatan Biricik, şöyle devam etti: “Ülkemize her gün gelen zamları görüyorsunuz. Akaryakıta birden bu kadar zam geldiği görülmüş mü? Sanayide bile her şey zamlandı, bir de kendileri üzerine koyuyor. Kepenk değil ki kapatasın. Toplu taşıma çalışanları çok zarar gördü anlayacağınız. 25 kuruş, 50 kuruş artık çok değil. Bizim esnaf bitmiş. Bu para da onu kurtarmaz ama çok abartı olmasın diye 50 kuruş yaptık.”

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu