Epilepsi hastalarına umut verdi 

İlk Yayın : 28 Mart 2024 – Son Güncelleme 28 Mart 2024, 10:50

Mersin’de yaşayan 26 yaşındaki Hüsniye Nur Ülkü, 26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’nde, “İnsanların epilepsiye bakış açısının yıllar içinde iyileşme göstermesiyle hayat benim gibi epilepsili bireyler için daha yaşanabilir bir hal alıyor. Bu bize moral veriyor ve geleceğe ümitle bakıyoruz” diyerek kendisiyle aynı hastalığı yaşayanlara umut verdi.

HABER: Raziye Iraz ERDEN

Mersin’de yaşayan 26 yaşındaki Hüsniye Nur Ülkü’ye, 13 yaşında epilepsi teşhisi konuldu. Zorlu hayat mücadelesi o gün başlayan Ülkü, doktor doktor gezerek hastalığına tedavi ve çözüm aradı. Genç kız, kendisinde mevcut olan epilepsi türünün tamamen tedavisinin olmadığını öğrenince bu durumu kabullenerek hayatına buna göre yön verdi. 26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü’ne özel mor şal bağlayan ve kurdele takan Ülkü, epilepsili bireylerin Mor Günü’nü kutladığını söyledi.

“EPİLEPSİLİ BİREYLERİN MOR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Dirençli miyoklonik epilepsi hastası olduğunu belirten Ülkü, yaşadığı zorlukları şu sözlerle gazetemize anlattı: “Türkçe adıyla sıçramalı epilepsi. İlk teşhisi 13 yaşında aldım. Daha sonra tedavilere başladık. Dirençli olduğu için iyileşme süreci biraz zor oldu. Zaman ve sabır isteyen bir tedavi. Normalde epilepsinin 250’den fazla türü var. 9 yıl sonraki kontrollerde farklı bir epilepsi türünün de bende mevcut olduğunu öğrendik, nadir de olsa 2 farklı tür aynı anda bulunabiliyormuş. Tabi bunun zorlukları oldu. Özellikle sosyal açıdan sıkıntılar çektim. Çoğu zaman okul hayatımda aksamalar oldu, yaşıtlarımla aynı aktiviteleri yapamadığım zamanlarım oldu. Ama ailemin ve çevremin desteğiyle bunları minimize etmeyi başardım. Böyle konularda destek çok önemli oluyor, hayata daha fazla tutunuyoruz. Daha da önemlisi diğer insanların epilepsiye bakış açısının yıllar içinde iyileşme gösterdiğini fark edince hayat benim gibi epilepsili bireyler için daha yaşanabilir bir hal alıyor. Araba sürebilmeyi çok istiyorum. Tek sıkıntımız ehliyet, onun dışında birçok alanda özgürce faaliyet gösterebiliyoruz. Epilepsi yaşam kalitemizi biraz azaltsa da geleceğe ümitle bakmak bize moral veriyor. Bütün epilepsili bireylerin Mor Gün’ünü kutluyorum.”

Başa dön tuşu