Engellilerin yüzü gülüyor

İlk Yayın : 20 Nisan 2021 – Son Güncelleme 20 Nisan 2021, 13:37

Mersin’de devlet memuru Halil Öz’ün sosyal medyadan ulaştığı hayırseverlerden temin ettiği akülü araçlar engellilerin yüzünü güldürüyor. Bugüne kadar temin ettiği 60’ı akülü olmak üzere 150 tekerlekli sandalyeyi engellilere ulaştıran Öz, 3 engelliyi daha sevindirdi.

 

Hayırsever devlet memuru Halil Öz’ün ilk durağı Mersin’e 200 kilometre uzaklıktaki Gülnar’ın Kuskan Mahallesi oldu. Isparta’da çalışırken annesini ziyaret için köyüne dönerken geçirdiği motosiklet kazasında arkadaşını kaybeden, kendiside engelli kalan 21 yaşındaki Hasan Diri’nin evinden çıkamadığını

Gülnar Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü İlker Yıldız’dan öğrenen Öz, durumu sosyal medyadan tanıştığı bir arkadaşına anlattı. Öz, arkadaşının akülü aracı temin etmesi üzerine “Ruhuma Mektuplar” şiir kitabının şairi ve işadamı  Sait Dervişoğlu ve  Gülnar Belediyesi personelleriyle Hasan Diri’yi ziyaret ederek akülü aracı teslim etti.

 

Öz’ün daha sonraki durağı ise 2 yaşında iken geçirdiği havale nedeniyle konuşamaz ve yürüyemez hale gelen 17 yaşındaki Ayşe Kök’ün evi oldu. Bir sitede kapıcılık yapan Kök ailesinin yürüyemeyen kızları nedeniyle zor durumda olduğunu bir arkadaşından öğrenen Öz, durumu sosyal medyadaki takipçilerine duyurdu. Sosyal medyadaki arkadaşlarının temin ettiği tam teşekküllü ortapedik sandalye Kök ailesine teslim edildi.  Hayırsever Halil Öz’ün yüzünü güldürdüğü bir başka isim ise 57 yaşındaki Salim Esen oldu. Yapılan yanlış enjeksiyon sonrası küçük yaşta engelli kalan ve buna rağmen Yeni Mahallede bisiklet tamirciliği yaparak geçimi sağlamaya çalışan Salim Esen’in durumunu nakliyat şirketi sahibi Murat Kumral’dan öğrenen Öz, bir süre önce Covid 19’dan vefat eden Vergi Kurt adına temin edilen akülü aracı Salim Esen’e teslim etti. ‘Tohum toprağa engelliler topluma emanet’ diyerek yola çıktıklarını ifade eden Öz, “Bizler aracıyız. Sosyal medyadan yaptığımız paylaşımlar sonunda takipçilerimizin desteği ile temin edilen 60’ı akülü olmak üzere 150’den fazla tekerlekli sandalyeyi şu ana kadar engelli kardeşlerimize ulaştırdık. Bizler aracıyız. Engelli kardeşlerimizi ziyaret edip onlara el ayak olma çabamız sürecek” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu