Engel tanımayan tenisçiye destek ziyareti

İlk Yayın : 31 Mart 2021 – Son Güncelleme 31 Mart 2021, 12:57

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Bedensel engelli milli tenisçi Ahmet Kaplan’ı başarılarından dolayı tebrik ederek malzeme yardımında bulundu.

Mersin’i ulusal ve uluslararası organizasyonlarda aldığı derecelerle en iyi şekilde temsil eden Mersinli milli tenisçi Ahmet Kaplan’ı azminden ve hırsından dolayı kutlayan İl Müdürü Ökkeş Demir, Milli sporcuya Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun gönderdiği Tenis raketini hediye etti.  Spor yapmak içinde hiçbir engelin olmadığının bir kanıtı olan Ahmet’in aldığı başarıların tesadüf olmadığını belirten Demir, “Bedensel engelli milli sporcumuz Ahmet’in azmine, hırsına ve almış olduğu başarılara hayran kaldım. Ahmet’i almış olduğu başarılarla birçok engelli bireye rol model olduğu için canı gönülden kutluyorum. Bir başarının temelinde ahlak, azim ve hırs yatar. Genç yaşına rağmen kısa sürede milli takıma girerek bu kadar başarıyı elde etmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Ahmet ilimizi ve ülkemizi ulusal, uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil ederek, imkânsız denileni disiplinli bir şekilde çalışıp, inanarak başarmıştır” dedi. Milli sporculara her zaman destek olduklarının altını çizen Demir, “Ahmet Kaplan’ın Tekerlekli Sandalye Tenis branşında elde ettiği başarı grafiğiyle, adından söz ettirmeye devam edeceğine inancımız tam. Milli sporcumuz Ahmet Kaplan’ı, onun bu seviyelere gelmesinde en büyük pay sahibi Antrenörü Atilla Kökver ile ailesini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TENİSLE HAYATA TUTUNDUM”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den gördüğü desteklerden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Mersinli bedensel engelli milli Tenisçi Ahmet Kaplan ise “Tekerlekli Sandalye Tenis branşı ile hayata tutundum. Antrenörüm Atilla Kökver’in hazırladığı antrenman programlarına disiplin, azim ve hırsla çalışarak barılar elde etmeye başladım. Spor benim hayatımın değişilmez bir parçası haline geldi. Benim gibi tüm insanlara şunu söylemek isterim engelli olup hayata küsmektense, mutlaka kendilerine uygun bir spor branşı ile tanışarak geç olmadan başlasınlar. Benim şuan ki hedefim Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından 15-17 Nisan tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan uluslararası Megasaray Open ve 20-23 Nisan tarihleri arası yine Antalya da düzenlenecek uluslararası MTA Open turnuvalarında ülkemi en iyi şekilde temsil ederek barağımızı dalgalandırmak” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu