EMEP: İsrail saldırılarına son vermeli

İlk Yayın : 19 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 19 Mayıs 2021, 13:55

Mersin’de EMEP (Emek Partisi) üyesi bir grup, Filistin halkına saldırılarını sürdüren İsrail’e tepke gösterdi. İl Başkanı Yusuf Kaya, “İşgale son, Filistin’e özgürlük” diyerek İsrail’in saldırılara son vermesini istedi.

İl binasında toplanan EMEP’liler, Filistin’e yapılan saldırıları kınadı. Başkan Kaya, burada yaptığı açıklamada, İsrail’in son 30 yıldır olduğu gibi her bulduğu fırsatta masum insanları, çoluk çocuk demeden, kadın demeden öldürdüğünü söyledi. Dünyanın bu zulüm ve direniş karşısında ikiye bölündüğünü anımsatan Kaya, “Bir tarafta sömürücü sınıfların devletleri diğer tarafta işçi sınıfı ve ezilen halklar var. Devletler, ya açıktan ya da dolaylı olarak sömürü ve zulmün yanında yer alıyorlar. İşçi sınıfı ve ezilen halklar ise devletlerin milli çıkar zehrinden kurtulduğu oranda Filistin direnişin yanında yer alıyor. İsrail işgal ve saldırı harekâtına karşı Filistinlilerin direnişi de sürüyor. Filistin halkı İsrail’in topuna tüfeğine karşı direniyor, evlerinden sökülüp atılmaya, evlerinin yakılıp yıkılmasına karşı mücadele ediyor.

İsrail ve destekçileri kaybedecek. Halkın direnişi ve onun destekçisi dünya emekçileri ve ezilen halkları kazanacak” dedi.

 

“İŞGALE SON FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK”

 

İsrail’in işgal ettiği Doğu Kudüs’ten ve diğer bölgelerden çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti: “İşgalci ve saldırgan İsrail Devletini destekleyerek cesaretlendiren başta ABD olmak üzere emperyalist devletler desteklerini durdurmalıdır. AKP hükümeti, İsrail ile tüm siyasi, ekonomik ve askeri anlaşmaları iptal etmelidir. Yaşasın mazlum halklar, yaşasın ezilen halkların dayanışması. Yaşasın mazlum Filistin halkının direnişi! Filistin üzerindeki işgal ve abluka son bulsun aşı ve gıdaya erişimi sağlansın! İşgal edilmiş topraklarını savunan Filistin halkının yanındayız. Filistin halkıyla enternasyonal dayanışma gösteren Denizlerin yolundayız. İşgale son Filistin’e özgürlük.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu