Emekçiler 1 Mayıs’a hazır

İlk Yayın : 27 Nisan 2021 – Son Güncelleme 27 Nisan 2021, 13:14

Mersin Emek ve Demokrasi bileşenleri 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle her yıl olduğu gibi yine alanlarda olacaklarını bildirdi. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü ve DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs’ta alanlarda olma taleplerini Valilik’e bildirdiklerini ve olumlu yanıt beklediklerini söyledi. Göksoy, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kutlamalarını 30 Nisan Cuma günü saat 16.00 ile 18.00 arasında gerçekleştireceklerini kaydetti.

Mersin Emek ve Demokrasi bileşenleri 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle her sene olduğu gibi yine alanlarda olacaklarını bildirdi. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.
DİSK Genel İş Mersin Şube binası önünde toplanan platform bileşenleri adına konuşan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü ve DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. 1 Mayıs’ı alanlarda coşkuyla kutlamayı esas alan bir platform olduklarının altını çizen Göksoy, “Yaşadığımız sürecin farkındayız. Sürecin farkında olduğumuz gibi emeğe dönük saldırıların da farkındayız. Bu süreçte lebalep dolu kongreler yapanların da, herkes evindeyken işçilerin sokakta olduğunun da farkındayız. Sokak kısıtlamalarına rağmen emekçiler, çalışanlar, işçiler her zaman anlardadır. Biz bu mücadelesini yürüttüğümüz alanlarda çalışanların haklarını ve taleplerini haykırmak üzere 1 Mayıs’ta yine alanlarda olmak istiyoruz” dedi.

“EMEĞİMİZE DÖNÜK SALDIRILARIN FARKINDAYIZ”

Alanlarda olma taleplerinin pandemi bahaneleriyle yasaklara boğulmasını kabul etmediklerini söyleyen Göksoy, şöyle devam etti:
“Dünyada ve Türkiye’de yaşanan zorlu sürecin farkında olduğumuz gibi emeğimizin de farkındayız ama daha önemlisi emeğimize dönük sadırların da farkındayız ” şeklinde konuştu. Kod 29 bahanesiyle işten atılmaların devam ettiğini söyleyen Göksoy, yaşanan kadın cinayetlerine de dikkat çekerek, işçilerin ve kadınların haklarını savunmak için meydanlarda olacaklarını dile getirdi. Alanlarda olabilmek için Valilik’ten olumlu yanıt beklediklerini aktaran Göksoy, şöyle devam etti: “Biz; işçinin, çiftçinin, mazlumun, ezilenin haklarını savunmak üzere taleplerini dile getirmek üzere 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız ve bu alanlarda olma çağırımızı Valilik’e bildirdik. En kısa zamanda olumlu yanıtı bekliyoruz. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kutlamamamızı 30 Nisan Cuma günü saat 16.00 ile 18.00 arasında gerçekleştireceğiz. Şimdiden 1 Mayıs’ ı kutluyoruz. Yaşasın 1 Mayıs.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu