Egeli akademisyenden iki önemli patent

İlk Yayın : 24 Nisan 2024 – Son Güncelleme 24 Nisan 2024, 14:22

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Tuna Oran’ın “Topraklayıcı Bebek Arabası” ve “Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi”, konulu projeleri  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından  “Faydalı Model Belgesi” almaya hak kazandı. Prof. Dr. Nazan Tuna Oran’ın patentini aldığı buluşlar sayesinde hem sağlık sektörü hem de aileler olumlu yönde etkilenecek.

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kalitesi tescillenmiş bir araştırma kurumu olan üniversitemiz bünyesindeki yetkin akademisyenlerimiz bilim dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.  Bilim insanlarımız tarafından yürütülen projeler ürüne dönüşüp,  hem ülkemiz  hem  uluslararası arenada tescil edilerek, insanlığın ve bilimin hizmetine sunuluyor. Prof. Dr. Nazan Tuna Oran’ın patent alan projeleri topluma fayda sağlayacak. Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi,

“Topraklayıcı Bebek Arabası”

Projelere yönelik bilgi veren Prof. Dr. Tuna Oran, “Bebek arabaları modern şehir hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. Gelişen teknoloji ile bu arabaların hafif, taşınabilir, katlanabilir özellikte olanları üretilmiştir. Böylelikle kalabalık ve yoğun trafik altında apartman dairelerinden ve alışveriş merkezlerinden oluşan modern şehir hayatında bebek arabası nerdeyse her bebek için bir zorunluluk haline gelmiştir. Topraklayıcı bebek arabası ile bebek ve bebek arabasını kullanan anne, baba veya diğer kişilerin topraklanması aynı anda gerçekleşebilecek” dedi.

“Obstetrik ve Jinekolojik Müdahale Ünitesi”

Obstetrik ve jinekolojik müdahale ünitesinin hem sağlık hizmeti alan hem de sağlık çalışanları için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tuna Oran, “Kliniklerde, müdahale odalarında yapılacak olan randevulu obstetrik ve jinekolojik uygulamalar ile acil gelişen durumlarda sağlık çalışanlarının gerekli teknik malzemelere eldiven, steril tampon, yedek cerrahi aletlere hızlı ulaşmasını ve bunları kendisine yakın bir şekilde konumlandırmasını sağlayacak bir müdahale ünitesi tasarladık. Bu patent ile hem sağlık hizmeti alanın hem de sağlık çalışanlarının güvenliğini ve konforunu ön planda tuttuk” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Başa dön tuşu