Dünyada Devrim Niteliğinde Bir İlk: Cocobiotic / Probiotics in Oil ( Faydalı yağlarda mikroorganizma taşınma sistemleri )

İlk Yayın : 8 Şubat 2024 – Son Güncelleme 8 Şubat 2024, 19:47

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “yağ içinde multiprobiyotik kombinasyon” buluşu sebebiyle altın madalya alan Hülya Kayhan’ın arge labaratuvarını ziyaret etti.  Dünyanın ilk ve tek aromaterapi arge labaratuvarına sahip Hülya Kayhan’ın buluşu Cocobiotic, yeni gezegenlerde yaşam bulmayı araştıran NASA dahil birçok kuruluşun ilgisini çekebilecek nitelikte.

Hülya Kayhan bu buluşu ile yararlı probiyotik bakterileri tekrar bağırsağımıza geri kazandırmak amacıyla havasız şartlarda üreyebilen bakterileri yağlar içinde muhafaza edilmesi kombinasyonunu sağlıyor. Gıda takviyesi olarak düşünülen bu buluşun yeni gezegenlere bakterileri gönderme yöntemi gibi çok daha başka boyutları da bulunuyor.

Amsterdam’da düzenlenecek Avrupa Uygulamalı Mikrobiyoloji ve Yararlı Mikroplar Kongresi’ne konuşmacı olarak katılacak Hülya Kayhan’a uluslararası bilim dünyası yoğun ilgi gösteriyor ve bir çok kongre ve sempozyuma konuşmacı olarak katılması için davet alıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı buluş ödüllerinden altın madalya alan Cocobiotic, aynı zamanda sadece ilaç ile ilgili kategorilere yer veren dünyanın en önemli dergilerinden Pharmaceuticals‘ta da yayınlandı. Bu dergiye aromaterapi ile giren ilk buluş cocobiotic oldu.

Vücudumuz için yararlı probiyotik mikroorganizmaları hindistan cevizi yağı içerisinde muhafaza eden Cocobiotic’in faydaları saymakla bitmiyor. Hindistan cevizi yağı ve multi probiyotik mikroorganizma içeren takviye edici gıda kategorisindeki Cocobiotic; kontrolsüz çoğalmış candida ve buna bağlı ağır metallerin parçalanmasını önleyerek vücuttan uzaklaştırılmasına katkı sağlıyor. Hem çok iyi bir detoksifikasyon aracıyken hem de bağışıklık ve sindirim sistemine, cilt sağlığına iyi bir destekleyici etkisi gösteriyor. Vücutta histaminsalınımını dengelenmesine yardımcı olarak sebebi bulunamayan alerjilerde takviye olarak kullanılabiliyor. Bağırsak geçirgenliğini azaltmaya ve bu sayede bağırsaktan geri emilen toksinlerin azalmasına ve ağır metalin vücuttan doğru şekilde atılmasına destek oluyor. Vücudun mantar enfeksiyonları ile savaşmasına yardımcı oluyor. Laktoz içerikli gıda alımına bağlı olarak gelişen sindirim problemlerinin aşılmasını kolaylaştırıyor. Bağırsak geçirgenliğini azaltmaya fayda sağlıyor. Enfeksiyonlara karşı korunmaya destek oluyor. Daha sağlıklı bir iskelet sistemi ve her yaşta sınırsız hareket kabiliyeti için destek sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Başa dön tuşu