Dünya Hemşireler Günü çevrimiçi kutlandı

İlk Yayın : 11 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 11 Mayıs 2021, 09:35

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ‘Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses’ başlıklı etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses’ başlıklı etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüklerini Hemşirelik Fakültesi Arş. Gör. Güzide Üğücü ve Tıp Fakültesi Hastanesinden Uzm. Hemşire Arzu Özel yaptı.
Etkinliğe video mesaj göndererek katılan Rektör Çamsarı, pandemi sürecindeki üstün çabaları ve başarılarından dolayı hemşirelerin herkesin takdirini kazandığını ve bu çabaların da boşa gitmeyeceğini umduğunu belirterek, tüm hemşirelerin Dünya Hemşireler Gününü tebrik etti. Hemşirelerin geçirilen Covid-19 pandemisi sürecinde tarih yazdıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya; “Hemşirelerimiz pandemi sürecinde çok büyük emek verdiler. Bu dönem, sağlık çalışanlarımızın toplumsal yaşamda ne kadar önemli bir yapı taşı olduklarını da tekrar göstermiş oldu. Hemşirelerimiz en ön cephedeydi. Ailelerinden, özel yaşamlarından feragat ederek destansı bir mücadele verdiler” dedi. Öğretim elemanları, öğrenciler ve hemşirelerin fotoğraflarından, duygu ve düşüncelerinin yer aldığı videolardan oluşan kliplerin de izletildiği etkinlik; karşılıklı teşekkürlerin sunulması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu