Dijital Şiddet ve Ayrımcılık Çalışmaları El Kitabı Yayınlandı

Mersin Üniversitesi “Dijital Şiddet ve Ayrımcılık Çalışmaları Araştırma El Kitabı (Handbook of Research on Digital Violence and Discrimination Studies)” başlıklı kitap Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlandı.

İlk Yayın : 11 Ocak 2022 – Son Güncelleme 11 Ocak 2022, 13:09

Dijital çağın önemli bir sorunu olan şiddet ve ayrımcılığı, siber yaklaşımla ele kitapla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Fahri Özsungur; kitabın Türkiye, Ekvador, Kolombiya, Romanya, Bangladeş, Malezya, Portekiz, Polonya, Malavi, Almanya, Hindistan’dan katılım sağlayan 61 yazarın katkıları ile 30 bölümden oluştuğunu belirtti.

Doç. Dr. Fahri Özsungur, kitabın teşekkür bölümünde katkılarından dolayı Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ali Kaya ve Prof. Dr. Erol Yaşar’a, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan’a teşekkürlerini iletti. Rektör Çamsarı ise kitabın önsözünde, “Günümüz dünyasında dijital teknolojiler, öğrenme ve bireysel gelişim için sayısız fırsat sunması açısından büyük önem taşıyor; bununla birlikte, dijital şiddet gibi potansiyel riskleri de ortaya çıkarırlar. Çocuklardan kadınlara, gençlerden dezavantajlı gruplara kadar COVID-19’un ortaya çıkmasıyla birlikte kaçınılmaz olarak dijital hayata çok fazla dahil olan günümüzde çoğu insan aşamalı olarak siber şiddet, taciz ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır. 30 bölümlük bu yayını değerli kılan, böylesine yaygın ve güncel bir konuyu Türkiye, Hindistan, Ekvador, Romanya, Kolombiya, Bangladeş, Malezya, Portekiz, Polonya gibi farklı ülkelerden örneklerle okuyucularına sunmuş olmasıdır. Bu nedenle, bu kitap, bu kavramlara odaklanarak, dünya çapındaki bu sorunlara dikkat çekecek ve çözüm geliştirme fırsatları yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu