DİBİ GÖRMEK

İlk Yayın : 21 Şubat 2022 – Son Güncelleme 20 Ağustos 2022, 14:24

İtiraf etmem gerekirse bu hayatı hak etmek için bir çabam olmadı bu yüzden şikayet etmiyorum. Sonra bir yerde koptu hayatla tutunduğum ipler. İçimden öldürmeyi geçirdiğim insanları bile affederken buldum kendimi. Benim için artık ne önemi vardı ki onların. Bırakayım onlar yaşasın bu hayatı, her biri kendine biçilen rolleri hak etmeye çalışırken; ben o rollerden kendimi kurtarabilirsem yeter bana.

Hayatımız bize verilen rolleri oynamakla geçiyor ve hiç kimse bir başkasının rolünü oynayamıyor. Ne yazık ki okullarda hayat hakkında hiç bilgi verilmiyor. Ve nasıl oynayacağımız dahi bilemiyoruz. Ellerimizde diplomalar karşımızda koskoca bir hayat var. Bilgi olarak çok şey öğreniyor ama hayat karşısında hiçbir şey bilmiyor, hayata yenik başlıyoruz. Hem ben çizgi film kahramanı değilim ki, bir tane canım var. Ruhumu kaybedersem yerine koyabileceğim hiçbir şeyim yok benim. Ama asıl mesele bu değil.

Her zaman asıl meseleden uzaklaşacak bir şey buluyor insan. Bu benim her zaman ki halim belki her birimizin hali böyle. Gereğinden fazla telaşlanır, gereğinden fazla üzülürüz. Türkçe sözlüklerde; “gönül, kalp, dil, yürek, niyet ve esir” olarak anlamlandırılmaktadır. Ancak sözcük, her ne kadar bu anlamların tümünü karşılasa da Klasik Türk Edebiyatında daha çok “duygunun merkezi olan gönül” manasıyla yorumlanmış; hatta sözcükle oluşan pek çok tamlamada da bu anlam ön plana çıkmıştır. Ancak kimi şiir örnekleri incelendiğinde “dil”in sözlüklerde yer alan bu anlamları karşılamadığı düşünülmüştür. Bu amaçla birçok sözlük ve kaynak taranmış ve “dil”in “karın” anlamına da geldiği tespit edilmiştir. Bu anlam, Klâsik Türk Şiirinde geçen hemen her şiirde sözcüğün yeniden yorumlanmasına imkân tanımakla kalmamış; dil ile ilgili tamlamaların da yeniden ele alınması gerektiğini göstermiştir.

Hayatımda 2 defa Dibi Gördüm ama Yaratana Hiçbir Zaman İsyan Etmedim. Birincisinde Hata İnsana Mahsustur dedim. Tecrübe ile Hayatı Tanımış Oluruz Derken; İkincisi Çıktı karşıma: Yaşadığım En Zorlu Süreç Buydu . Yaşadığım Zorlu Süreç Dibin Dibi idi. Bu Hayatta Ben Hiç bir Zaman Pes Etmeyi Düşünmedim; Çünkü Bilirim’ki Yaratan Kuluna Gücünün Yetmeyeceği Bir Yük Yüklemez. Artık Hayatı Daha iyi anlıyor İnsanları daha iyi Tanımaya Başlıyordum. İnsanların Size İhtiyacı Ölçüsünde Onlar için ne derece önemlisiniz Bunun Farkındaydım.

Yaşamım Boyunca Yaratılışımın Gereği İnsanlara Yardım etmeyi, Onlara Yardımcı Olmayı, gördüğüm için Bir Çok Kişi ve kişilere tanıyayım tanımayayım Maddi Manevî Yardımcı Olmaya Çalıştım. Bunları Yaparken Gece Gibi Karanlık Olmayı Tercih Ettim. Sıkıntılarımın başladığı Bu Dönemde Çok Büyük Hayal kırıkları yaşadım. Aklımın Ucundan bile geçmeyecek Gerçeklerle karşılaştım. Sevgiyle Kalın. Esenlikte Yaşayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu