‘DEVA Yeşil Çizgilerini Anlatıyor’ buluşmasının ilk durağı Mersin!

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 17:47

DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, Kurucular Kurulu Üyeleri Sedat Kadıoğlu, Tuğba Tapsız ve Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nun katılımıyla “DEVA Yeşil Çizgilerini anlatıyor” başlıklı DEVA Partisi’nin ‘Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı anlatmak için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Mersin Kent Konseyi ve MTSO eski Meclis başkanlarından Faik Burakgazi’nin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda DEVA iktidarında çevresel sorunlara karşı uygulanacak eylem planları konuşuldu.

Kendisi de Çevre Mühendisi olan Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu Çevre Politikalarının yeşil çizgileri olduğunu ifade etti. Kentlerin ve ülkenin gelişiminde çevreyi ve sağlığı öncelik alan bir yaklaşım sergilediklerinin altını çizen Başkan Cenkcimenoğlu, “İnsan sağlığı ve refahı için temiz bir çevrenin şart olduğu bilinciyle, çevreye yapılan her yatırımı insan sağlığını koruma bakımından önemli görüyoruz. Çevre Eylem Planımız aslında halkımızın ve ilgili kurumların görüşlerinin alınması nedeniyle son derece sağlıklı bir biçimde hazırlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim ” diye konuştu.

DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, “Çevre ve iklim değişikliği ile ilgili sorunlar Mersin halkı için hem bir tehdit hem de fırsatlar sunuyor. Çevre ile ilgili sorunları görmezden gelirsek çok uzak olmayan bir tarihte ciddi doğal felaketler, sağlığımızı tehdit eden krizler ve tarım gibi sektörlerde ciddi daralmalar yaşayabiliriz. Bunun emarelerini görüyoruz” diye konuştu.

Mersin’in sürdürülebilir enerji alanında büyük fırsatları ve istihdam potansiyeli olduğunu savunan Rızvanoğlu yeşil ekonomi modelleri hakkında da bilgi verdi. Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sağlamak amacıyla yaptıkları hazırlıkları anlatan Rızvanoğlu şunları söyledi:

“Çevre konularında hazırlıksız olan partiler ne yazık ki verdikleri sözleri yerine getiremeyecekler. Yurdu köşe bucak dolaşıp ‘yeşil çizgilerimizi’ anlatarak halkımızın desteğini istiyoruz. Biz hazırlığımızı yaptık ama bunu seçmene anlatmak istiyoruz. Hem çevre ve iklim politikalarının önemini hem hayatımızı nasıl etkilediğini hem de DEVA Partisi’nin çalışmalarını anlatıyoruz ki seçim gününde ne kadar hayati bir karar vereceğimizi görelim.”

’Ne yapacağımızı biliyoruz’

DEVA Partisi bugüne kadar on eylem planı açıklamıştı. Bu eylem planlarının hükûmet kurulduktan sonraki ilk 90, 180 ve 360 günde yapılacakların listesi olduğunu söyleyen Rızvanoğlu, “Ne yapacağımızı biliyoruz. Altı boş sloganlar atmıyoruz. Biz eylem planlarımızı dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar, STKlar ve çevre gönüllüleriyle birlikte hazırladık. Gerçekçi bir eylem planımız var” açıklamasında bulundu. DEVA Partisi’nin Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı 65 maddeden oluşuyor. Eylem planında yaşam kalitesini yükseltme, yeşil ekonomiye geçiş ve bu doğrultuda yapılacak yasal düzenlemelere ilişkin üç başlık yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu