DEVA Partisi İsrail’e karşı gösteride yerini aldı

İlk Yayın : 12 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 12 Mayıs 2021, 09:58

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl ve İlçe teşkilatları, İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı zulmü nedeniyle gerçekleştirilen protesto gösterilerine katıldı. Mersin’de Ulu Cami önünde İkindi namazının ardından gerçekleştirilen ve Filistin bayraklarının açıldığı gösteride Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e tepki gösterildi.

Tüm dünyanın gözü önünde İsrail’in saldırısının hiç bir haklı gerekçeye dayandırılamayacağına dikkat çekilen açıklamada, “İsrail işgal ettiği Filistin topraklarından hızla geri çekilmeli ve 1967 sınırlarına geri dönmelidir. İşgal edilen topraklar hak sahibi Filistinlilere geri verilmelidir. Ele geçirdikleri Filistinlilerin evleri ve eşyaları iade edilmelidir. Mescid-i Aksa ve çevresi Müslümanların kutsal alanı olup bu alana İsrail askerlerinin hiçbir şekilde girmemesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İsrail menşeili malları almayarak protesto edilmesi çağrısının yapıldığı açıklamada şöyle denildi: “Mescid-i Aksa ve Filistinliler bir kez daha işgalci Siyonist rejimin saldırısı altındadır. Yıllardır Filistinlilerin en temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan Siyonist yönetim bu yıl da mübarek Ramazan ayında Müslümanların İlk Kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı kirletmeye çalıştıklarını maalesef görmekteyiz. Bu yapılan zulme direnen başta Mazlum Filistinliler olmak üzere bu zulme karşı kalkan tüm Müslümanların yanındayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu