Cüzdan da boş mutfak da

İlk Yayın : 23 Haziran 2022 – Son Güncelleme 23 Haziran 2022, 12:23

Birçok temel tüketim ürününden vazgeçmek zorunda bırakılan vatandaşın mutfağı, son bir yılda iyice boşaldı.

Gıda fiyatlarında son bir yılda yaşanan artış, artan enflasyonla parası pul olan vatandaşı yakmaya devam ediyor. Son bir yılda gıda fiyatları yüzde 170 arttı, vatandaşın gıdaya erişimi iyice zorlaştı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ar-Ge birimi KAMUAR’ın hazırladığı ‘Mayıs 2022 Gıda Fiyat Endeksi’ sonuçlarını açıkladı. KAMUAR’ın araştırmasına göre gıda fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 170’i geçti. Araştırmasına göre gıda fiyatlarında yaz ayı olmasına rağmen haziranda bir önceki aya göre yüzde 5,65 oranında artış yaşandı. Son bir yılda meyve fiyatları yüzde 180,99, sebze fiyatları ise yüzde 477,2 oranında artış gösterdi. Bakliyat fiyatları ise son bir yılda yüzde 128,51 arttı.

Gittikçe derinleşen ekonomik kriz, artan girdi maliyetleri nedeniyle gıda fiyatlarına yansıyan artış vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Beyaz ve kırmızı ette yaşanan artışla birlikte sebzeye yönelen vatandaşlar, ithal ve yerli üretim sebze fiyatlarının da son bir yılda fahiş oranda artmasıyla birlikte bu gıdalardan da mahrum hale geldi. Geçtiğimiz yıl sebze alışverişi için 100 lira harcayan vatandaş, bu yıl aynı alışveriş için 180 TL harcamak zorunda kaldı.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu