Çukurova Basketbol’dan tablet projesine destek

İlk Yayın : 3 Mart 2021 – Son Güncelleme 3 Mart 2021, 14:11

MERSİN (ACİL HABER)-Mersin’de, şair ve iş insanı Sait Dervişoğlu tarafından temin edilen tablet bilgisayarlar, törenle öğrencilere teslim edildi. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) de projeye destek verdi.

ÇBK tesislerindeki törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Sait Dervişoğlu, ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü, ÇBK A Takım Menajeri Aslı İnceer, Asistan Koç Arzu Akay ile basketbolcular Melis Talay, İlayda Güner, Yeliz Doğan ile öğrenciler ve aileler katıldı. Eğitimin önemini vurgulayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Dervişoğlu’na teşekkür ederek, projeye katkı vermeye devam edeceklerini söyledi. ÇBK’nın Türk basketbolu ve Mersin için önemli bir şans olduğunu belirten Başkan Özyiğit, gelecek sezon büyük başarılara imza atılacağına olan inancını dile getirdi.

 

BÖYLE KADINLARA İHTİYAÇ VAR

TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta ise “Bu zorlu süreçte elimizden gelen yardımı yaptık ama Sait Bey’in kampanyası hepimizin derdine derman oldu, her yere ulaştı. ÇBK’nın 2018-2019 sezonundaki başarıları, play-off mücadelesi, 33 maçın ardı ardına kazanılması gurur verici. Memleketimizin böyle kadınlara ihtiyacı var” dedi.  Eğitim göremeyen kız çocuklarının sesi olmak için yola çıktıklarını kaydeden Sait Dervişoğlu da “Bugün itibariyle bin 500’e yakın tableti öğrencilerimizle buluşturduk. Burada kadın basketbol takımıyla olmamız da çok manidar. Bu güzel kulübümüzle kampanya esnasında tanıştık. Burada yapılan yatırımı görünce, bir Mersinli olarak çok mutlu oldum. Bu takımın insanları çok güzel, güzel bir maneviyat var. Takımımızın büyük başarılarına imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi, TÜİOSB ve ÇBK sponsorluğunda temin edilen tabletler, ÇBK basketbolcuları tarafından öğrencilere teslim edildi.

 

BAŞKAN GÜLTAK’TAN TESİS ZİYARETİ

Öte yandan, daha önceden planlanmış programı nedeniyle tablet dağıtım törenine katılamayan ancak sonrasında ÇBK tesislerini ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, beraberinde Dervişoğlu ve Akyürek Balta ile tesisi gezdi. ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü’nün tesise ilişkin bilgiler verdiği Gültak ve Akyürek Balta, serbest atış çizgisinden şut atarak sayı bulmaya çalıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu