Çocuklardan polislere sürpriz ziyaret 

İlk Yayın : 12 Nisan 2021 – Son Güncelleme 12 Nisan 2021, 10:23

Mersin’de Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümü, çeşitli etkinlikler ve ziyaretlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında çocukların İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaretinde renkli görüntüler oluştu.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve rütbeli personel tarafından karşılanan Vali Ali İhsan Su, karşılamanın ardından emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte makama geçti. Ziyarette yaptığı konuşmasında Türk Polis Teşkilatı’nın kurulduğu günden bu yana, ülkemizin dört bir köşesinde, her türlü şartlarda, huzurun sağlanması ve asayişin temini için mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ve şeffaflık içerisinde bu zorlu görevi yerine getirdiğini ifade eden Vali Su, Şahne’nin nezdinde, ilimizde görev yapan tüm emniyet teşkilatı personeline teşekkür ederek bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi. Şahne ise ziyaretlerinden dolayı Vali Ali İhsan Su’ya şükranlarını sunduktan sonra teşkilat mensuplarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla görevlerini sürdüreceğini ifade etti. İl J. Kd. Alb. Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Alb. Oğuz Bavbek’in de eşlik ettiği ziyaret, bir süre sohbet edilmesinin ardından günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

YAĞMUR ALTINDA TÖREN

Hafta kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene ise yağmur ve koronavirüs tedbirleri damga vurdu. Törene; Müdür Şahne, Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zafer Ağırkay, il emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla tören  sona erdi.

ÇOCUKLAR POLİSLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri ile günümüzde kullanılan polis kıyafetleri giyen polis çocukları yaptıkları Osmanlı Turası ve Türkiye Haritası maketini İl Emniyet Müdürü Şahne’ye makamında takdim etti. Teşkilatın 176. kuruluş yıldönümünü pastasının kesilmesinin ardından Müdür Şahne de çocuklara hediye verdi.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Türk Polis Teşkilatının 176. Kuruluş Yıldönümü kapsamında Müdür Şahne, Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek kabirlere çiçek bırakıp dualar etti. Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi de Mezitli Şehitliğindeki kabri başında anıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu