“Çocuk istismarına susmuyoruz, susmayacağız”

İlk Yayın : 3 Ocak 2023 – Son Güncelleme 3 Ocak 2023, 19:47

(ACİL HABER)-Mersin Kadın Platformu Üyesi Duygu Taner, Türkiye’de çocuk yaşta evliliklerin suç olmaktan çıkarılıp normalleştirildiğini savunarak bu düzen devam ettiği sürece hiç bir çocuk güvende değil. Çocuk istismarın aklandığı bu düzene karşı susmuyoruz, susmayacağız” dedi.

Mersin Kadın Platformu üyeleri,  ‘Çocuk istismarına susmuyoruz, susmayacağız’ sloganıyla Pozcu’da bir mağaza önünde üyeleri ile bir araya gelip basın açıklaması gerçekleştirdi. “İstismarı aklama, yargıla, önle” pankartının açıldığı açıklamada, “Çocukları karanlığa teslim etmeyeceğiz”, “Çocuk istismarı politiktir”, “Laik, eşit, özgür bir yaşam istiyoruz”, “Küçüğün rızası değil büyüğün istismarı vardır”, “Tarikatlar istismar ediyor devlet istismarcıyı koruyor” dövizleri taşındı. Grup adına açıklamayı okuyan Duygu Taner, çocuk istismarının münferit olmadığına vurgulayarak, “Bu ülkede 10 çocuktan 4’ü istismara uğrayarak büyüyor. Birçok istismarın üstü aile, yargı, tarikat, devlet eliyle örtülüyor. Cinsel suçlarda somut delil şartı getiren 4. yargı paketi sayesinde pek çok fail delil yetersizliğinden cezasızlıkla ödüllendiriliyor.  Cezasızlıkla ödüllendirilen failler suç işlemeye devam ediyor. Faillerin korunduğu, bu düzen devam ettiği sürece hiç bir çocuk güvende değil. Korumanıza, aklamanıza izin vermeyeceğiz. Failleri derhal tutuklayın.  Susmuyoruz, susmayacağız.  Faillerin korunduğu, istismarın aklandığı bu düzeni dayanışmamız ve mücadelemizle yıkacağız” şeklinde konuştu.

“İSTİSMARI AKLAMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Taner, son zamanlarda yaşanan çocuk istismarları konusuna değinerek, “2022’nin son gününe bu kez de yanı başımızda Anamur’da yaşanan bir çocuk istismarı haberi ile uyandık. Anamur’da bir kız çocuğunun 6 yaşından itibaren imam, akrabası ve komşusu olan 4 erkek tarafından cinsel istismara uğradığı yıllar sonra öğretmenlerinin fark etmesi ile açığa çıktı. Kız çocuğu ve anne koruma altına alınırken failler tutuksuz yargılanmak üzere serbest! Susmuyoruz, istismarı aklamanıza izin vermeyeceğiz. Çocuk istismarı münferit değil ve bu ülkede istismarcılar devlet tarafından korunduğu sürece hiçbir çocuk güvende değil” açıklamalarında bulundu.

“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR”

Cezasızlıktan cesaret alan faillerin suç işlemeye devam ettiklerini iddia eden Taner, “Sürekli yeni istismar haberlerine uyanıyoruz. Geçtiğimiz hafta Erdemli’de bir havuz görevlisinin çalıştığı sitedeki 9 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan A.G çocuğun cinsel istismarından tutuklandı. Failler çocuk istismarında da kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu cesareti iktidarın politikalarından alıyor. Devlet çocukları koruma görevini yerine getirmediği gibi, iktidarın uyguladığı politikalarla açıkça istismarın önü açılıyor. Cinsel suçlarda ‘somut delil’ şartı getiren 4. yargı paketini çıkaran vekilleriyle bu sistem çocuk istismarının önünü açıyor, istismarcılar cezasız kalıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK TEŞVİK EDİLİYOR”

Taner, çok küçük yaştan itibaren dini nikahlı evliliğin suç olmaktan çıkarılıp hatta teşvik edildiğini savunarak, “Kutsal ailenin istismarın üstüne kurulduğu bir toplumda yaşıyoruz. Kutsal ailenin kız çocuklarının istismarıyla, küçük yaşta hamile kalmasıyla kurulmasını dert etmeyenler, yetişkinlerin cinsel yönelimleriyle, rızaya dayalı ilişkileriyle uğraşıyor. Çocuklar abi, baba, akraba, komşu, imam, tarikat şeyhi, korucu, uzman çavuş tarafından istismar ediliyor, İktidar LGBTİ+ sapkınlıktır diyor. Yönelimlerimize, hayatlarımıza ‘sapkınlık’ demeden önce kendi suçlarınıza bakın. Kutsal aile mavralarınızla çocuk istismarını, şiddeti meşrulaştıran, rızaya dayalı ilişkileri, cinsel yönelimlerimizi sapkınlık diyerek taşlayan ahlakınızı bir kez daha reddediyoruz. Çocukları istismar eden, kadınları katleden düzeniniz de ahlakınız da batsın” diye konuştu.

Başa dön tuşu