Cinsel istismara 25 yıl hapis cezası

İlk Yayın : 3 Mart 2021 – Son Güncelleme 3 Mart 2021, 13:58

MERSİN(ACİL HABER) -Mersin’de aynı mahallede oturduğu 13 yaşındaki erkek çocuğu C.B.’ye ‘Gel seni gezdireyim” diyerek aracıyla ıssız bir yere götürüp zorla alkol içirip sarhoş ederek cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen ve söylememesi için tehdit eden 3’ü kız, 4 çocuk babası Mustafa Tosun’a 25 yıl hapis cezası verildi.
Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre Mustafa Tosun, mahalleden tanıdığı C.B.’yi sokakta tek başına kaldırımda otururken görünce, ‘Can gel seni gezdireyim” dedi. C.B. ise teyzesinin komşusu olan Tosun’u, tanıdığı için bunu kabul ederek aracına bindi. Aracına bindirdiği çocuğu mahallenin üst kesimlerinde ıssız bir yere götüren ve içki içiren Tosun, iddiaya göre alkolün etkisiyle kendisinden geçen çocuğa cinsel istismarda bulundu.

YÜZDE 98 ALKOLLÜ ÇIKMIŞ YAŞANANLARI ANLATMIŞTI

Tosun, çocuğu söylememesi için tehdit ettikten sonra evlerinin yakınındaki bir pazar yerine bırakıp aynı mahallede bulunan evine gitti. Sokaktan geçen bir kadın yerde baygın durumda bulduğu çocuk için durumu 112’ e bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen sağlık ekibince baygın durumda bulunan C.B. Mersin Şehir Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınırken, annesi B.T.’ye haber verilerek hastaneye çağrıldı. İçtiği içkinin etkisiyle baygınlık geçiren ve yapılan testte yüzde 98 promil alkollü çıkan C.B, kendisine geldikten sonra psikolog gözetiminde ifadesi alındı. C.B. sokakta otururken mahalleden tanıdığı Mustafa Tosun’un, ‘Can gel seni gezdireyim” teklifini kabul ettiğini, ıssız bir yere götürdükten sonra da zorla alkol içirdiğini, daha sonra da cinsel organıyla vücuduna temasta bulunarak tatmin olduğunu ve sonrasını ise hatırlamadığı yönünde ifade verdi.
MOBESE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, Mustafa Tosun’un C.B. isimli erkek çocuğunu sokaktan alıp aracına bindirdiği anlar gidiş ve dönüş güzergâhlarında MOBESE kamerası tarafından tespit edildi. MOBESE görüntüleri, çocuğun ifadesi ve alınan doktor raporundan sonra hakkında adli işlem başlatılan Tosun, gecenin ilerleyen saatlerinde polis ekibince yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İÇ ÇAMAŞIRINDA SPERM

Öte yandan yaşanan çirkin olaydan sonra soruşturma derinleştirildi. Hastaneye kaldırılıp bir süre tedavi altında bulundurulan C.B.’nin iç çamaşırı alınarak savcılık emriyle tahliye gönderildi. İddiaya göre yapılan tahlil sonucunda Mustafa Tosun’un sperm kalıntıları çocuğun iç çamaşırında çıktı. Cinsel istismar suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan Tosun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAPIĞA 25 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Mustafa Tosun ile avukatı Çağdaş Dinçer ile C.B.’nin avukatı Şirin Güner katıldı. İddia makamının mütalaasını sunmasının ardından sanık avukatı mağdurun beyanının tüm aşamalarda çelişkili olduğunu ve cinsel saldırıyla ilgili tibbi belge bulunmadığını öne sürdü.

Sanık Mustafa Tosun ise çocuğun yalan söylediğini ve gittikleri yerin ıssız bir yer değil, şehir merkezi olduğunu ifade ederek ifadelerin ögretilmiş olduğunu iddia ederek beraatini talep etti. C.B.’nin avukatı Şirin Güner ise “Sanık müvekkilimin teyzesinin komşusu olması nedeniyle araca güvenerek binmiştir. Sanık, mağdura içki içirerek iradesini sakatlamıştır. Eylem gerçekleşmiştir, söylememesi için tehdit etmiştir, tüm bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasını talep ederiz” ifadelerinde bulundu.
MAHKEME HEYETİ KARARINI AÇIKLADI

Duruşma sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın mağdura yönelik sübut bulan cinsel istismarın vücuda organ veya sair cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi eylemine uyan TCK maddesi gereğince önce 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Çocuğun 15 yaşından küçük olması nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak 24 yıla çıkarıldı. Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle ceza 20 yıla indirildi. Cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve bunu cinsel amaçla çocuk yaştaki çocuğa gerçekleştirmiş olması nedeniyle ayrıca 5 yıl hapis cezası verildi. Her iki suçtan sanığa toplam 25 yıl ceza verildi. Muhalefet şerhi koyan bir üye ise sanık için indirim uygulanmamasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu