Çığlığımızı duyuramıyoruz!

Başkan Tarhan, Mezitli’deki orman katliamlarına isyan etti...

İlk Yayın : 31 Mart 2021 – Son Güncelleme 31 Mart 2021, 12:52

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye sınırları dışında orman arazileri ve hazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımının, orman kesiminin ve işgallerin giderek arttığına dikkat çekti. Tarhan, “Ormanlarımızın talan edilmesinden bıktık. Çığlığımızı duyuramıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarhan, “Görevde bulunduğum sürede Eski Mezitli Mahallesinde orman kesilerek arazi kıyımı ile bahçe yapımını devam ettirmek isteyenlerin bir dizi eylemlerine rastladım. Eski Mezitli’de eski yılların alışkanlığından olarak ormanı bir gecede kesen veya kesenler yasaların boşluğundan da yararlanarak cezasız kalmışlardır. Çevlik’le, Bozon mahallesinde orman alanlarını katledilerek veya kesilerek özel mülkiyete dönüşen alanlar yaratılmıştır. Esenbağlar mahallesinde hazineye ait imarlı arsa Orman Kadastrosu sonucu özel mülkiyete konu olmuştur. İlgili yerlere Mezitli Belediyesince sorun iletilmesine karşın iptal yönünde sonuç alınamamıştır” ifadelerini kullandı.

“BU TALANA DUR DİYELİM”

Geçtiğimiz günlerde Kuyuluk Bölgesi Çankaya Mahallesi sınırları içinde de ormanlık alandaki ağaçların kesilerek ceviz fidanı dikildiğinin tespit edildiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, aynı mahallede geçmişte de orman içinde sera yapıldığını söyledi. Başkan Tarhan, konuyu müdahale etmeleri için Orman Bölge Müdürlüğüne bildirdiklerini hatırlatarak, “Belki de kimi çevrelerin siyasal görüşlerine dayanarak 84 milyonun hakkı olan Hazine ve Orman arazilerini talan etmelerinden bıktık. Çığlığımızı duyuramıyoruz” diyerek yaşanılanlara isyan etti. Başkan Tarhan, son olarak tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak herkesin bu talana ‘dur’ demesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu