ÇBK’nın hedefi EuroCup şampiyonluğu 

İlk Yayın : 19 Nisan 2021 – Son Güncelleme 19 Nisan 2021, 14:08

Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü’nün (ÇBK) CEO’su Ender Ünlü, geride kalan sezonu istenilen şekilde tamamladıklarını belirterek, gelecek sezonda EuroCup’ı kazanacak bir kadro kurmak için transfer çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Mersin’in üst düzey liglerdeki tek temsilcisi olan ÇBK, 2020-2021 sezonunda 14 takımın mücadele ettiği ligde 26 maçın 14’ünü kazanarak, topladığı 40 puanla normal sezonu 6’ncı sırada tamamladı. Karşılaşmalarda rakip potalara 2 bin 82 sayı gönderen Mersin ekibi, 20’nci haftada deplasmanda 58-60 kazandığı İzmit Belediyespor maçının ardından hem play-offa kalmayı hem de gelecek sezon EuroCup’ta mücadele etme hakkını garantiledi. Play-off çeyrek final serisinde Ankara temsilcisi Nesibe Aydın GSK ile eşleşen ÇBK, 2 maçta da rakibine mağlup olarak sezonu kapattı. Yeni sezonda EuroCup’ı Mersin’e getirmeyi hedefleyen ÇBK, transfer çalışmalarını bu doğrultuda sürdürüyor. Şu ana kadar 5 yıldız isimle sözleşme imzalanırken, transferler önümüzdeki günlerde açıklanacak.  Kısa sürede yakaladığı başarıyla herkesin takdirini toplayan ÇBK’nın CEO’su Ender Ünlü, geride kalan sezonu değerlendirerek, gelecek yılki planlardan söz etti. Ünlü, “2020-2021 sezonuna başlarken hedefimiz ilk 8 içinde yer alıp play-offlara kalmaktı. Sezonu da 6’ncı bitirerek hedefimize ulaşmış olduk. Ülkemizi ve kendimizi önümüzdeki yıl Avrupa’da temsil etmeye hak kazandık. Genç oyunculardan kurulu bir takım olmamız sebebiyle, sezon içerisinde inişli çıkışlı grafiklerimiz oldu. Genç oyuncularımıza daha çok süre vererek hem Türk basketboluna hem de şehrimize katkı sağlamak istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sezon itibariyle amaç ve hedeflerimize ulaşmış olduk” dedi.

‘KUPAYI MERSİN’E GETİRMEK İSTİYORUZ’
2021-2022 sezonunda EuroCup’ta başarılı bir sezon geçirmek istediklerini kaydeden Ünlü, “Kupayı alıp şampiyon olabilecek güçte bir kadro kurmanın çalışmaları içerisindeyiz. Birçok transfer çalışmasını tamamladık. İlerleyen süreçte anlaştığımız yıldız isimleri açıklayacağız. İnşallah kadın basketbolunda EuroCup’ı, şehrimize ve ülkemize bir kez daha kazandıracağız. Basketbol camiası transferleri açıkladığımızda, ‘ÇBK şampiyonluk için iddialı bir takım oluşturmuş’ diyecekler. Kentimizin ileri gelenlerinden ve halkından, bizi sonuna kadar desteklemelerini istiyoruz. İsmimizden de anlaşılacağı üzere bu coğrafyaya mal olmuş bir kulübüz. ‘Hep destek, tam destek’ sloganıyla bize güç vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu