ÇBK gençlerin yanında

İlk Yayın : 19 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 19 Mayıs 2021, 13:10

Mersin’in üst düzey liglerdeki tek temsilcisi olan Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Altyapı Koordinatörü Halil Demirbilek ile genç basketbolcu Beren Su Sayar’ın yer aldığı video ile kutladı.

ÇBK’nın tesislerinde çekilen videoda amaç ve hedeflerden söz eden Halil Demirbilek, okullarda yapılan yetenek taramaları ile yüzlerce genç ve çocuğun basketbolla tanışmalarına imkan sağladıklarını söyledi. Öğrencilere iyiyi ve doğruyu öğretmeye çalıştıklarını kaydeden Demirbilek, “Gençlerimizin önce örnek birer insan, sonrasında ise başarılı sporcular olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda ilk ve ortaokullardaki yetenek taramalarımız ile ailemize yeni bireyler kazandırıyoruz. Okul ziyaretlerimiz sonucu basketbolla tanıştırdığımız yüzlerce çocuğumuzu, tesislerimizde uyguladığımız özel antrenman programları ile geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

‘GELECEĞİN YILDIZ ADAYLARINDAN’
13 yaşındaki Beren Su Sayar’ın da bu sayede ÇBK’ya katıldığını ifade eden Demirbilek, “Beren, bu gençlerimizden sadece bir tanesi. Karaduvar mahallemizde yaşayan balıkçı bir ailenin 2 evladından biri olan Beren, iyi bir insan ve başarılı bir sporcu olmak için çalışmalarını bizim nezaretimizde sürdürüyor. Her gün dolmuşla yaklaşık 20 kilometre kat ederek tesislerimize gelen Beren, geleceğin yıldız adaylarından” diye konuştu.

VATANSEVER GENÇLİK VURGUSU
ÇBK’nın sadece basketbol alanında sportif eğitim veren bir organizasyon olmadığının altını çizen Demirbilek, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, üretken ve vatansever bir nesil yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çukurova Basketbol Kulübü, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin yanında olmayı sürdürecek” ifadesini kullandı.

‘EN ÖNEMLİ HAZİNEMİZ GENÇLERİMİZ’
Günün önemine ilişkin duygularını dile getiren ÇBK CEO’su Ender Ünlü ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Sevgili gençler; bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu