“Çark dönsün ama halk ölürse ölsün”

İlk Yayın : 29 Nisan 2021 – Son Güncelleme 29 Nisan 2021, 08:51

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma kararını eleştirerek, “Böyle bir kapanmayı ekonomik ve sosyal destek paketi olmadan açıklamak; ‘Çarklar dönsün ama halk ölürse de ölsün’ demektir” görüşünü savundu.

 

EMEP (Emek Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, bir dizi ziyaret için geldiği Mersin’de partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Başkavak, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan itibaren 17 gün tam kapanmaya geçileceğini açıkladığını hatırlatarak, “Adı tam kapanma ama belirtilen istisna tutulan kuruluşlar listesine baktığımızda, kapının önüne bile inilemeyen ama çarklar dönsün diye işyerlerine fabrikalara gidilen bir sokağa çıkma yasağı uygulamasıdır. Kapanma karıyla fabrikalar, işyerleri çalışırken yaşlılar, çocuklar, emekliler ve asıl olarak ta belirli bir işi olmadığı için günübirlik yada geçici işlerde çalışanlar, iş arayan işsizler ve küçük esnaf evlerine kapanacak. Erdoğan iktidarı çarkların sorunsuz dönmesi için hayatı kısıtlamaktadır. AKP 17 gün sokağa çıkma yasağı ilan ederken faaliyeti duran işyerlerindeki işçiler, günübirlik çalışan işçiler, işyeri kapanan küçük esnaf neyle geçinecek, ne yiyecek buna bir çözüm üretmeyerek kaderlerine terk etmiştir” ifadelerini kullandı.

“FABRİKALAR DA KAPANMALI”

“Fabrikalar ve işyerleri koronavirüs salgınının merkezi haline geldiler” diyen Başkavak, şöyle devam etti: “Bu yüzden tam kapanma ancak gıda, sağlık, enerji ve temel öneme sahip yerel hizmetler hariç tüm üretimin durdurulması, bütünüyle fabrika ve iş yerlerinin bu süre zarfında kapanmasını gerektirir. Tabi böyle bir kapanmayı ekonomik ve sosyal destek paketi olmadan açıklamak; ‘Çarklar dönsün ama halk ölürse de ölsün” demektir. Her şeyi “güvenlik odaklı” çözeceğini zanneden iktidar, kapanmayı da güvenlik temelli sokağa çıkma yasaklarıyla çözeceğini düşünmektedir.”

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu