Carettaların yuvalama alanları temizlendi

İlk Yayın : 8 Haziran 2021 – Son Güncelleme 8 Haziran 2021, 10:19

Akdeniz Belediyesi, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, yerli ve yabancı öğrencilerin de katılımıyla Caretta Carettaların da yuvalama alanı olan Kazanlı sahilinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, “5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası” nedeniyle organize edilen etkinlikte, dünya genelinde nesli koruma altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının da yuvalama alanı olan Kazanlı sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim Gençlik Derneği, yerli ve yabancı öğrenciler ile Akdeniz Belediye Spor Kulübü sporcuları, muhtarlar ve Kazanlı sakinleri katıldı.

“Caretta yuvalarını tespit ediyor, koruma altına alıyoruz”

Kazanlı’da gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Gültak; bölgenin korunması ve temizliğine büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Çünkü burası, dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Carettalar ile Yeşil Deniz Kaplumbağaları’nın üreme alanı. Yuvaları tespit ediyor, şerit çekiyor ve uyarıcı levhalar asıyoruz. Bu sayede vatandaş orada yuva olduğunu görüyor ve yuvalar zarar görmüyor. Bugün de bu amaçla buradayız. Gün nedeniyle ayrıca lazerli eleme aracı ile Karaduvar sahilimizi de baştan sona temizledik” dedi.

“Türkiye’nin en güzel ve en nadide millet bahçesini Mersin’e kazandırdık”

Konuşmasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans ile katıldığı Mersin Millet Bahçesi’nin açılışından da bahseden Başkan Gültak; “Türkiye’nin en güzel, nadide ve en büyük millet bahçelerinden birini Mersin’de açtık. Denize komşu, sahile sıfır bir muhteşem bir bahçe. Kafeleri, kıraathaneleri, lokantası ile millet bahçesini hayata geçirdik. Mersin, yeşil noktasında sıkıntılı illerden biri. Akdeniz de bunun mağduru. Dolayısıyla Mersin’e kazandırılan ve 140 dönümü bulacak yeşil alanı Mersin’e kazandırmak, bizim için büyük gurur kaynağı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Lütfi Elvan Bakanımıza, Sayın Murat Kurum Bakanımıza ve Sayın TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Akdeniz düzelmeden, Mersin de değişmez”

‘Akdeniz’e hizmette pozitif ayrımcılık’ çağrısını da yineleyen Başkan Mustafa Gültak; “Gelin, daha yeşil alanlar, daha güzel ve büyük parklar, daha düzenli cadde ve sokaklar, yaşam alanlarımızın modern bir yapıya kavuşması için hep beraber Akdeniz’i değiştirelim. Bunun tek çaresi de yerinde kentsel dönüşümdür. Akdeniz’de yaşayan Türk, Kürt, Arap tüm kardeşlerimizin kaderini birlikte değiştirelim. İnsanlarımızın; daha modern ve sağlıklı alanlarda yaşamlarını güvenle sürdürmelerini sağlayalım” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu