Çağ Üniversitesi ücretsiz servisi kaldırdı, öğrenciler ayaklandı…

İlk Yayın : 26 Haziran 2022 – Son Güncelleme 26 Haziran 2022, 09:52

Mersin’de Çağ Üniversitesi’nin akaryakıt zamları gerekçe sunularak ücretsiz servisi kaldırmasına tepki gösteren kadın öğrenciler, Özgecan Aslan’ı hatırlatarak, “Üniversitemizde servis sisteminin olmadığı bir zamanda Özgecan dolmuşla okula gelip gitmeye çalışırken katledildi. Servisleri kafanıza göre kaldıramazsınız çünkü okul E-5 karayolunda, canımızı tehlikeye atamazsınız!” diyerek isyan etti. 

Çağ Üniversitesi öğrencilerin servis hakkının kaldırıldığını duyurdu. Yönetim, yalnızca okul ücreti ödeyen ve bunun içerisinde yıllardır Adana ve Mersin’den ücretsiz servis imkânı sağlanan öğrencilere 2022-2023 öğretim yılından itibaren bu hakkın kaldırıldığını duyurdu. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, “Üniversitemiz tarafından eğitim ücretine dahil edilmeden, yıllardır ücretsiz olarak sunulan servis hizmeti, akaryakıt fiyatlarındaki yüzde 400’e varan ve öngörülemeyen artışlar sebebiyle; 2022-2023 Eğitim – Öğretim yılı itibariyle maalesef ücretsiz sağlanamayacak bir hâl almış ve kampüsümüze ulaşımlar şu şekilde planlanmıştır; Adana, Mersin ve Tarsus’tan belediye otobüsleriyle; Adana, Tarsus ve Mersin il merkezlerinden hareket eden trenlerle kampüsümüze 1 km uzaklıktaki Yenice İstasyonu’nda inen öğrencilerimiz için ring seferlerimizle – ücretli özel servislerle olacaktır” denildi. Yapılan açıklamaya ve alınan karara tepki gösteren öğrenciler, kararın geri çekilmesini talep etti. Özellikle kadın öğrencileri tedirgin eden karar sonrası öğrencilerden Özgecan Aslan hatırlatması geldi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren öğrenciler, “Kadın öğrenciler olarak çok tedirginiz ve aynı trajedilere şahit olmak istemiyoruz” dedi.

“ÇOK ENDİŞELİYİZ”

Duruma tepki gösteren kadın öğrencilerden biri, “Özgecan Aslan bizim okulumuzun öğrencisiydi. Servis sisteminin olmadığı bir zamanda Özgecan dolmuşla okula gelip gitmeye çalışırken katledildi. Bu olaydan sonra okul önlem olarak servis sistemini getirdi çünkü üniversite en yakın yerleşkelere bile çok uzak olan bir konumda ve okula giden bir otobüs bile yok. Şu anda okulun servis sistemini tekrar kaldırdığını öğrendik ve hiçbir şekilde tekrar getirilmeyeceğini ve uğraşmamamız gerektiği iletildi bize. Özellikle kadın öğrenciler olarak çok endişeliyiz ve tekrar aynı trajedilere şahit olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ MİNİBÜSE MAHKUM EDİYORLAR”

Tuğçe Yıldız isimli bir öğrenci de, “Okulun eksikleri bitmezken, okulun tek iyi yanı olan servisleri kaldırdılar. Okulumuzun tek tercih edilme sebebi servis olmasıydı. Özgecan’ın servis olmadığı için minibüste katledildiğini bile bile bizi onlara mahkûm ediyorlar” dedi.  Selay Yalnız isimli öğrenci ise, “Üniversitemiz verdiği karardan geri dönmeyeceklerini açıkladılar, bizim ulaşmamızı sağlayan en temel ihtiyacımız olan servisi kaldırdılar ve güvenliğimizi hiçe sayarak bize önerilerde bulundular biz sadece güvenli bir ulaşım istiyoruz. Hukuk öğrencisi Özgecan Aslan Çağ Üniversitesi Psikoloji öğrencisiydi. Minibüs ile okuldan dönerken o minibüs mezarı oldu. Olayın üstüne servis hizmeti başlatan Çağ Üniversitesi olayın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra bu hizmeti kaldırdı. Samimiyetsizsiniz” şeklinde konuştu.

“OKUL E-5 KARAYOLUNDA”

Üniversitenin E-5 karayolu üzerinde olduğunu hatırlatan Bengü Öztürk isimli öğrenci de, “1 yıl boyunca tuvaletlerde peçete yoktu bir şey demedik yemekhane fiyatları aşırı pahalı bir şey demedik ama servisleri kafanıza göre kaldıramazsınız çünkü okul E-5 karayolunda canımızı tehlikeye atamazsınız!” diye tepki gösterdi. Öğrenciler, alınan bu karardan bir an önce dönülmesini talep ederken, üniversite yönetimi geri adım atmayacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu