Büyükşehir dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor

İlk Yayın : 21 Ocak 2022 – Son Güncelleme 21 Ocak 2022, 10:34

Büyükşehir Belediyesi, Mersin genelinde kamuya açık alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir’in dezenfeksiyon ekipleri, pandemi dolayısıyla kentin işlek noktaları başta olmak üzere farklı noktalarda 50 bin kez dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

Ortak kullanım alanları dezenfekte ediliyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler, düzenli olarak vatandaşların yoğun şekilde kullandığı yaya üst geçitleri, otobüs durakları, ATM’ler, çocuk oyun alanları, parklar ve spor alanlarını dezenfekte ediyor. 12 holderli araç ve 4 arazözün kullanıldığı çalışmalarda 36 personel görev alıyor.

“Virüse karşı mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Müdürlüğü İlaçlama Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, “Pandeminin başladığı 2020 Mart ayı ile beraber kent genelinde dezenfeksiyon çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak temas ettiği otobüs durakları, yaya üst geçitleri, çocuk oyun grupları, parklar, ATM’ler, pazar yerleri gibi yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Pandeminin başladığı günden bu yana farklı noktalarda 50 bin kez dezenfeksiyon çalışması yaptıklarına değinen Gül, “Tekerrürlü olarak bu uygulamalarımız devam etmektedir. Biz görevimizin başındayız. Virüse karşı mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza daha güvenli hijyenik alanlar yaratmak için dezenfeksiyon çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu