BUGÜN O GÜN: 14 MART TIP BAYRAMI

İlk Yayın : 14 Mart 2022 – Son Güncelleme 12 Ekim 2022, 20:16

(Bu yazı Halkın sağlığı ve mesleğinin onuru için kendini adayan Dr. Mehmet Antmen’ e atfedilmiştir)

Bugün 14 Mart Tıp bayramı.

Bugün o gün.

Her işin başı sağlık olsun deriz ya; işte o sağlıklı günlerin teminatı olan başta doktor olmak üzere tıp ve sağlığa hizmet verenlerin günüdür.

Muhtaç etmesin ama eksikliğini vermesin dediğimiz doktorların günü.

Savaşta, iyi günde, kötü günde, sağlıkta ve hastalıkta ruhuna şefkatine güvendiğimiz Hemşire (Kız kardeş) dediğimiz sağlık meleklerinin günüdür.

En zor koşularda çalışan hizmetli teknisyen ve sağlık görevlilerinin o günüdür bugün.

Ama maalesef baş tacı edilmesi gereken doktorların öncülüğündeki tüm sağlık çalışanlarının TIP BAYRAMI kutlanılacak durumda değildir.

Kutlamayı bırakın ‘nereye isterlerse oraya gitsinler’ denilerek adeta parmak sallanmakta ve çaresiz bırakılarak sağlık hizmetlerini yürütemeyen, ‘en zeki ve akılı olanların kazandığı tıp fakültesinden’ sonra yıllarca çalışarak hizmet edenlere, ‘PANDEMİ’ koşularında onlarca can vermelerine rağmen, halkına hizmet etmekten vazgeçmeyenlere, bu reva görülmektedir.

Onlarca verilen söze rağmen uğradıkları saldırıların önüne geçemeyen hükümet ve onun bir bakanı var.

İyileştirme yerine her gün kötüye giden yaşam ve çalışma koşuları var.

Bu yetmezmiş gibi şehir hastaneleri gibi dünyanın terk etiği uygulamalar ve her gün pahalı paralı tedavi sistemlerinden kaynaklanan ve güvencesi olmayanların ölüme mahkûm olacağı bir uygulamaya gelinmiştir.

Verilen kotalarla hastane tekeleri yaratılarak sosyal devlet güvencesi ortadan kaldırılmıştır.

Tıp fakültelerinin artırılması ve kalitenin düşmesini sağlayan bir hekim yetiştirme sistemi doktor kalitesini düşüren bununda sağlık hizmetlerine yansımasını sağlayan sonuçlara gelinmiştir.

Bütün bunlara rağmen doktorlar ve sağlık ordusu her zaman kendi imkânları ile canı gönülden çalışarak vatandaşlarımız ile ülkemizde bulunan ‘mülteci, göçmen, sığınmacı’ ya da ‘misafir’ diye adlandırılanlara da canını dişine takarak muayene ederek tedavi etmeye çalışmaktadır.

Ancak bütün bunları göremeyenlerin getirdiği çekilemez koşullarda kutlamayı, hak eden koşulları yaratamayan ve onları gitmek zorunda bırakanlar utansın.

Ama bu koşulara rağmen halkın tedavisini sürdürenler ‘BİZ BİR YERE GİTMİYORUZ, BİZİM YERİMİZ HALKIMIZIN YANIDIR’ demekteler. Bu talebi dile getirenler ‘halkın sağlığını ve yaşamını’ çekilmez hale getirenlere karşı bütün doktorlar O GÜN OLAN BUGÜN de işi bırakıyorlar.

Her zaman yanımızda olan ve ‘her işimizin başına sağlığın’ teminatı olmalarıyla güven veren doktorlarımızın yanındayız.

Herkesin mutlu ve neşeli bir ortamları isteyeceği, düğün, dernek ve kutlamaları bayram tadında yaşamı özlediği muhakkaktır.

Ama ‘gün o gün değil gün bugündür’ kutlamalar ‘yarına kalsın’.

‘Gün o gün değildir bu gün mücadele ve eylem günüdür’.

Tüm doktor arkadaşlarımın kazanımlarını korumak için verdikleri mücadeleyi kutluyor; sorunlarını ve uğradıkları haksızlıklara karşı ise mücadelelerinde başarılar diliyorum. BU GÜN OGÜN olan 14 MART TIP BAYRAMINI bayram tadında kutlayacakları günlere ulaşacaklarına tüm kalbimle inanıyorum.

Başta değerli dostum arkadaşım Mersin Tabip Odası Başkanı, hayatını sağlık ve tıpa adayan Dr. Mehmet Antmen olmak üzere onun şahsında tüm doktorlara verdikleri hizmet için teşekkür ediyor, haklı mücadelelerinde yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum.

Kalın sağlıcakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu