BU SESE KULAK VERİN!

Suriyelilerin yol açtığı sorunlar, 9 bloktan oluşan sitedeki yaşamı olumsuz etkiliyor. Olaysız bir günü geçmediği öne sürülen sitede, son yaşanan palalı kavgayı telefonla çeken vatandaş böyle isyan etti: “Canımız tehlikede”

İlk Yayın : 5 Mart 2021 – Son Güncelleme 5 Mart 2021, 14:04

MERSİN(ACİL HABER) – Resmi rakamlara göre Mersin’de sayıları 300 bine yaklaşan Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Mezitli ilçesinde yer alan ve 9 bloktan ulaşan Soydaş Sitesi’nde yaşanan sorunlar yaşamı olumsuz etkiliyor. Neredeyse olaysız bir günün geçmediği öne sürülen sitede, son yaşanan palalı kavgayı telefonla çeken vatandaş, “Canımız tehlikede” diyerek isyan etti.
Soydaş Sitesi’nde sığınmacılar arasında çıkan ve adeta meydan savaşını andıran kavga mahalle halkını isyan ettirdi. Kadınların ve çocuklarında karıştığı kavga Suriyeliler birbirlerine acımasızca saldırdı. Kadınların evlerinin balkonlarından cisim attığı kavga bu kadarına da olmaz dedirtti. Çaresiz vatandaşlar ve İstiklal Mahalle Muhtarı Yasemin Demiralp kavgayı sosyal medya hesabından paylaştı. Bir vatandaş tepkisini “Bizleri bunlarla yaşamaya mahkum edenler utansın” şeklinde dile getirirken, Muhtar Demiralp ise #suriyelilerinsavaşı hashtang’i ile yaptığı paylaşımda “Burası Davultepe-İstiklal mahallesinin meşhur Soydaş sitesi. Suriyeliler yine birbirlerine sopayla, taşla, bıçakla saldırıyor. Ne yazık ki bu yobaz insanlar arasında canımız tehlikede” ifadelerini kullandı.

MUHTAR DEMİRALP: “SÜREKLİ KAVGA YAŞANIYOR”

Muhtar Demiralp gazetemize yaptığı açıklamada, Soydaş Sitesi’nde Türklerden çok Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığını söyledi. Yaklaşık bine yakın kişinin yaşadığı 9 bloklu sitede 600 civarında Suriyeli sığınmacının oturduğu ve sürekli kavgalar yaşandığını vurguladı. Demiralp, “Biz bu kavgalardan bıktık. Bende sosyal medyada paylaştım. Bunlar aşiret. Yobaz insanlar burada sürekli kavga ediyorlar. Bir birlerine vuruyorlar. Sağı solu yıkıyorlar. Hiç acımaları yok. Biz bunlarla ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunlar Suriyelilerin Irgat denilen kişileri. Diğer Suriyeliler de bunlardan rahatsız. Diğer Suriyeliler muhtarım bunların buradan çıkarılması için imza toplarsan bizde imza veririz diyor. 2-3 aşiret sürekli kavga ediyor. Kavga ettiği zaman diğer akrabaları aşiretler bu olayın içine giriyor. Pala ve döner bıçakları, taş ve sopalarla birbirlerine giriyorlar. Balkona çıkan kadınlar ellerindeki şişeleri, sopaları atıyor. Kavga için evlerinde ne varsa bekletiyorlar” ifadelerini kullandı.
“BUNLARIN MAHALLEMİZDEN GÖTÜRÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Çıkan kavgalar nedeniyle daha öncede çeşitli defa Emniyet güçlerinin gelerek işlem yaptığını anlatan Demiralp, şöyle devam etti:
“Daha önce İlçe Emniyet Müdürü çok güzel bir çalışma yapmıştı. O eski kavga edenleri buradan yolladı. Ama biri gidip diğeri geliyor. Değişen bir şey yok. Bunlar yeni gelenler. Bir kapıdan sınır dışı ediliyor diğer kapıdan giriyorlar. Bunların bizim mahallemizden götürülmesini istiyoruz. Sınır dışı etmiyorlarsa bir birlerinden uzak yerlere oturtulsunlar. Bizim aramızdan götürülsün istiyoruz”
“YAŞAYAN ÖLÜYE DÖNDÜK”

Soydaş sitesindeki gibi Arzu-2 sitesinde de Türklerden çok Suriyeli bulunduğunu anlatan Demiralp, sorunlarla ilgili şunları söyledi:
“Yakın komşu Erciyes sitesinde 3-4 aile var. Yönetici bunlardan bıkmış. Çaltana Sitesi’nde de oturan var ama orası bize uzak olduğu için görmüyoruz. Soydaş ve Arzu-2 sitesinde oturanlar bizi bitirdi. Yaşayan ölüye döndük. Resmen yaşayan ölüyüz. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Biz emniyetten gerekenin yapılmasını istiyoruz ama emniyet ne yapsın. Emniyet güçleri bunları gönderiyor bunlar kaçıp geri geliyor. Geçmişte emniyet bunların arasından DEAŞ’lı yakalamıştı. Kadın ticareti yapanlar var. Uyuşturucu satanlar var. Uyuşturucu kullananlar var. Hayvanlara işkence edenler var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu